спорт

Начало | спорт | Състезание по катерене за деца в София

Състезание по катерене за деца в София

Аз детето | 2014-06-13

Състезание по катерене за деца в София

Знаете ли какво е скалното катерене, много прилича на това, което прави Спайдърмен, само дето е по-безопастно. А искате ли да се опитате и вие. Тогава заповядайте на 14 юни (събота) от 10:30 до 18 часа в залата по спортно катерене Boulderland, София, бул. Черни връх 100, Парадайс център, ниво +3, където екипът на Boulderland е организирал за вас състезание по катерене за деца - дисциплина боулдър. В състезанието ще се включи и част от националния отбор на България по спортно катерене за деца до 14 години.

Малките катерачи се представиха на високо ниво в един от най-авторитетните международни турнир в тази възрастова група, който се проведе преди седмица в Имст, Австрия. Най-добро класиране записа Дея Владимирова (10 г.), която завърши на 4-то място. Най-обещаващият млад катерач у нас Димитър Русев (11 г.) завърши на 8-ма позиция. През миналата година той премина маршрут с трудност 8а, което е изключително постижение за тази възраст.

Събитието се провежда с любезното съдействие на магазини "Стената" и най-големият производител на стени за катерене в света "Walltopia".

Снимка: Boulderland



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град