интересно

Начало | интересно | Също като Карл: артист използва 20 хиляди балона, за да полети „В небето“

Също като Карл: артист използва 20 хиляди балона, за да полети „В небето“

Аз детето | 2017-09-11

Също като Карл: артист използва 20 хиляди балона, за да полети „В небето“

Почти всеки от нас е гледал филма „В небето“, нали? Невероятно сладката и леко тъжна история за един старец на име Карл, който през целия си живот мечтае за голямо приключение, което така и не успява да предприеме. Той е вече много възрастен и е останал самотен в къщата си. Но един ден момченце на име Ръсел се появява на вратата му. Ръсел членува в клуба на младите изследователи на дивата природа и иска да опознае всички нейни предизвикателства. Само че и той никога не е напускал града. И така, двамата тръгват да преживеят приключението на живота си – в Южна Америка! Пътуването включва летяща с балони къща, говорещи кучета, огромна птица, подобна на динозавър, зъл изследовател и неговия летателен кораб, но преди всичко, вдъхновяващо приятелство, което доказва, че възрастта е просто по-голям брой години и че истинското приключение е пътуването на сърцето.

Дааа, този филм не само е интересен и очарователен, но смело можем да кажем, че е и блестяща невероятна история с много весели и много моменти предизвикващи няколко сълзи – точно като живота на всеки един от нас. Това обаче е и един от онези филми, които ви карат да си помислите: какво ще стане, ако...? Ами ако го направя? Какво ще стане ако и аз закача хиляди балони за къщата си или просто следвам мечтите си! В действителност всички сме сигурни, че е невъзможно да полетим с балони, но невинаги трябва да се съмняваме във всичко.

Мислейки си за това със сигурност ще се запитате колко точно балона биха ви трябвали, за да полетите с тях? Отговорът си е съвсем ясен: трябват ви 20 хиляди балона. Това е броят на напълнените с хелий балони, необходими за издигането на един художник от земята по време на наистина цветна изложба продължила 9 часа и вдъхновена от филма „В небето“!

Найми Лакмайр е името на въпросния художник, който е успял да изпълни мечтата на не едно и две деца, включително и своята. Всичко това се случва в известната австралийска опера в град Сидни. Всъщност цялото нещо е било част от огромно оперно шоу. Лакмайр бил нает от операта, за да привлече хората да си купят билети за грандиозното шоу. Щом е грандиозно, казал си художникът, значи и аз трябва да направя нещо красиво и невиждано досега. Нещо, което едновременно да удивлява хората и да ги радва. Не след дълго творецът се сетил именно за този филм и решил, че каквото и да става трябва да се опита да се издигне във въздуха. Естествено сега не бива да си представяте, че е летял като птица.

Издигнал се е на не повече от метър от земята, но пък с толкова много балони си е било впечатляващо и красиво, а и единствено той е съумял да го направи поне до този момент. Това обаче не е първият път, когато художникът прави такова нещо. Подобно нещо е направил и в Лондон през 2016 г., но с много по-малко балони и за по-кратко време. А пък ние не се съмняваме, че стига да искате един ден ще можете да издигнете и цяла къща, защото както казва Найми Лакмайр „Единственото нещо, което трябва да правим с живота е да следваме мечтите си“!

Снимка: vt.co



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град