новини детски

Начало | новини детски | Самоков е първият град от турнето на „Забавното лятно четене“ за 2015

Самоков е първият град от турнето на „Забавното лятно четене“ за 2015

Аз детето | 2015-05-28

Самоков е първият град от турнето на „Забавното лятно четене“ за 2015

Кампанията "Забавното лятно четене" посети на 28 май най-четящия град за 2014-та година - Самоков, където символично се даде старт на тазгодишното издание на инициативата.

В Общинска библиотека "Паисий Хилендарски" - Самоков представители на кампанията се срещнаха с над 60 деца от града и техните учители, за да им разкажат за новите събития от "Забавното лятно четене", да им демонстрират онлайн читателския дневник и да поговорят за любимите им книги и автори.
Един от тях безспорно е детската писателка и посланик на четенето, Весела Фламбурари, която изнесе чудно представление за децата от 2-ри, 3-ти и 4-ти клас, които присъстваха на събитието.
Весела им разигра приказен театър, като в постановката, съчинена от нея, децата успяха да се потопят за час в атмосферата на приказни магьосници, добри змейове, принцове, принцеси и много, много чудеса.
Представлението стана още по-интересно, след като децата се включиха в приказката на Весела и взеха активно участие в нея.
Всяко от децата получи подаръци от партньорите на "Забавното лятно четене" - ЧЕЗ и УНИЦЕФ, както и по едно издание от последната книга на Весела Фламбурари "Мина, магиите и бялата стъкленица".
Специален гост на събитието в Самоков бе и Теодора Станоева, която грабна титлата през 2014г. за най-четящо дете.

Тя демонстрира пред всички деца как могат да се регистрират в онлайн читателския дневник и как да попълват книгите, които са прочели. Традиционно, събитието завърши с викторина с въпроси от любимите книжки на децата и разбира се, имаше подаръци за всички!

Следващия град е София. Очакваме ви на на 31 май, 11.45 ч., книжен център Гринуич (бул.Витоша 37)
Специален гост: Иван Раденков, автор на поредицата книжки за татковци "Унки Марлюнки"
На този ден ще разберете:
- Загуба на време ли е да се четат книжки?
- Добре ли е родителите да четат на децата?
- Как да се забавляваме докато четем?
Очакват Ви подаръци от „Забавното Лятно Четене“ и неговите приятели.

През 2015 г. „Забавното лятно четене“ става на 5 години и с всяка изминала година печели всепо-голяма подкрепа.

Кампанията се провежда с корпоративното съдействие на ЧЕЗ България и институционалното партньорство на Министерство на образованието и науката, Българска библиотечно-информационна асоциация, Фондация „Глобални библиотеки – България“, UNICEF, „Заедно в час“, издателство „Ентусиаст“ и книжарници Сиела.

Проектът се съфинансира от Столична програма „Култура“ на Столична община за 2015 г.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град