сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Само от калъфки и възглавници можете да си направите чудно легло за игра

Само от калъфки и възглавници можете да си направите чудно легло за игра

Аз детето | 2018-07-25

Само от калъфки и възглавници можете да си направите чудно легло за игра

Можете ли да шиете? Сега ако се чудите от какъв зор пък се интересуваме от това и защо ви е да шиете – трябва да ви кажем, че шиенето не е само за да закърпиш някоя дупка на дрехите си. То може да послужи и за създаването на чудни неща! Така например сега ще ви дадем един чудесен повод да помолите мама или пък баба да ви научи да шиете. Идеята ни е за едно чудно легло за игра. То е леко, но доста удобно и освен вкъщи можете да го използвате и когато отидете на почивка. За нощен сън не е чак толкова удобно, но за лека почивка, за игра, за пикник или плаж си е идеално. Сигурни сме, че и вие като нас обичате да си играете на пода. Там има повече пространство и някак си е по-удобно. Понякога обаче е доста студено или твърдо – е ето ви решението! На плажа пък вместо традиционната кърпа можете да си имате удобно легълце. Ето и как точно да си го направите!

Ще са ви необходими няколко калъфки: може да са един цвят или пък различни, каквито имате у дома и ви позволят да ползвате. Това няма значение! Броят калъфки обаче е важен и зависи от това колко точно сте високи. Нашият „модел“ е висока около 1,20 метра, така че ни трябваха 4 калъфки, както и 4 обикновени възглавници. От тези много меките и евтини си вършат идеална работа, даже ги водят и декоративни. Ще ви трябват разбира се и игла, конец, ножица и помощ от възрастен ако не можете да шиете.

Прави се лесно, просто изисква малко време. Целта е да зашиете възглавниците една за друга по ръбовете им. Разбира се, изберете ръба откъдето няма да пъхате възглавница след това иначе няма нищо да се получи. След като калъфките са зашити една за друга (от вас или асистента ви) просто във всяка пъхнете по една възглавница и това е!

Имате удобно легло за игра – можете да го изпънете цялото или пък да облегнете половината на стената, така пък ще имате удобно кресло!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град