интересно

Начало | интересно | С музика към знания: ученици от Велико Търново си правят рок междучасия

С музика към знания: ученици от Велико Търново си правят рок междучасия

Аз детето | 2017-01-30

С музика към знания: ученици от Велико Търново си правят рок междучасия

Кой според вас е най-приятният начин да си почиваш от тежките уроци в училище? Сигурно много от вас обичат да разпускат с някоя компютърна игра, да гледат телевизия или филм, а защо не и да четат някоя интересна книга. Във великотърновското училище ОУ „Емилиян Станев“ обаче правят нещо още по-различно. Четвъртокласниците от ОУ „Емилиян Станев“ сигурно в момента са по-известни и от някоя родна рок звезда, именно защото обичат да разпускат с рок междучасия.

Между сложните задачи по математика и четенето на литературни произведения, децата се забавляват с рок песни, които класната им ръководителка Илина Керина свири на китара. Малките ученици се превръщат в истински рок звезди и дори собственоръчно са адаптирали музикални инструменти за рок междучасията.

Всеки учебен час за четвъртокласниците започва с музика. Те вече си имат репертоар от рок песни и всяко междучасие пеят заедно. „Това ни създава удоволствие, много ни харесват песните, на които класната ни учи. Нашите любими групи са „Щурците“ и „Сигнал“, разказват децата. Освен китарата на Илина Керина, в класната стая звучат и още музикални инструменти, които децата сами са приспособили, като например ползват кофи вместо барабани и се оказва, че в класа си имат един много талантлив „кофо-барабанист“. Учителката разказва, че идеята да се забавляват заедно с учениците с рок музика в междучасията, дошла спонтанно. Докато ги чакала за часовете, дамата свирела на китарата, която стояла в ъгъла на класната стая. На децата музиката им харесала и неусетно започнали да разучават песните. По този начин и те, и учителката си почивали от напрежението в училище. Разучили песни на „Сигнал“, на „Тангра“ и на „Щурците“.

Музикалната учителка споделя, че това се оказва много добра практика, защото когато по време на междучасията децата се забавляват, скачат, пеят и танцуват са по-щастливи, обичат училището много повече и определено слушат повече в часовете! Повече за забавния рок-клас можете да видите във видеорепортажа на Bulgaria ON AIR.





Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град