малък готвач

Начало | малък готвач | С малко фантазия и плодове целината става вкусна и красива

С малко фантазия и плодове целината става вкусна и красива

Аз детето | 2018-02-06

С малко фантазия и плодове целината става вкусна и красива

Обичате ли целина? Сигурни сме, че повечето от вас биха затворили днешната ни рецепта само след тези първи думи. Обаче ще загубите много ако го направите! Целината е един много полезен зеленчук и макар често да бива пренебрегвана и от възрастни и от деца, носи огромни ползи за здравето. Освен това е вкусна, особено ако бъде поднесена по подходящия начин. Убедени сме, че след като веднъж опитате от тези невероятни лакомства, целината ще стане един от любимите ви зеленчуци. С малко фантазия и няколко плода от скучен стрък зелено ще я превърнете в най-красивото и вкусно нещо на света. Готови ли сте да развихрите фантазията си в кухнята?

Тогава ще са ви необходими:

  • стръкове целина
  • крема сирене, фъстъчено масло или дори течен шоколад
  • различни плодове – резени киви, портокал, ябълка, грозде, боровинки
  • може дори и зеленчуци – кръгчета краставица или чери домати
  • кашу или орехи

Тук няма точни инструкции! Важното е да развихрите фантазията си. Все пак ще ви кажем какво направихме ние. Първо и най-важно измихме всички плодове и зеленчуци. По-големите от тях, като краставици и ябълки нарязахме на кръгчета, а стръковете целина разделихме на две.

След това напълнихме всяко стръкче с крема сирене или фъстъчено масло. Отгоре сложихме по едно кръгче краставица, ябълка или портокал. Натиснахме леко, така че да стои изправено. От кашу, малко крема сирене и течен шоколад направихме личице, което сложихме най-отпред в стръкчето целина. Получихме нещо наистина сладко (и буквално, и преносно), което нарекохме „плодови охлювчета“. По подобен начин, но използвайки грозде, което наредихме едно до друго, а също и боровинки или чери домати направихме и още животинки, които нарекохме „плодови гъсенички“.

Това е! Стана много вкусно! Никога не сме предполагали, че целината може да изглежда и така! Сега е ваш ред да развихрите фантазията си и не забравяйте да споделите с нас какво сте сътворили. С малко целина и плодове стават чудеса!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град