малък готвач

Начало | малък готвач | С бисквити, с плодове, със соленки или просто с малко хляб – всичко става по-вкусно с този боровинков дип

С бисквити, с плодове, със соленки или просто с малко хляб – всичко става по-вкусно с този боровинков дип

Аз детето | 2019-03-29

С бисквити, с плодове, със соленки или просто с малко хляб – всичко става по-вкусно с този боровинков дип

Тази бисквитка е наистина вкусна, но е малко суха! С нея трябва да пием много вода или чай, а си мислехме, че шоколадовите парченца и стоплянето ѝ в микровълновата ще я направят не-толкова суха. Но не се получи! За щастие обаче ние знаем какво да направим и да се насладим на хубава бисквита без проблеми. Един боровинков дип ще я направи много вкусна, а също и плодовете и филийките хляб, които сме си подготвили след това. Всъщност знаете ли, че тази рецепта идва от английското dip, което означава „топвам“. Боровинковият дип става за всичко, което може да бъде „топнато“ в него. Така че опитайте и вие – няма да съжалявате, а и рецептата е много лесна!

Ще са ви необходими само:

  • пакетче крема сирене
  • 1 чаена лъжица пудра захар
  • щипка канела
  • сока от половин лимон
  • шепа свежи боровинки

Прави се за минути:

В купа сипете всичко без боровинките и го разбъркайте, докато получите гъст крем. Най-добре да разбъркате с лъжица обаче, защото ако е бъркалка по нея гъстото крема сирене ще полепне много. Иначе е лесно, просто отнема малко повече време. Накрая измивате добре боровинките и ги добавяте към гъстия дип. Той е готов. Сега каквото и да „топнете“ в него – плод, кекс, бисквитка, сухар – то ще стане още по-вкусно!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град