новини детски

Начало | новини детски | С безплатни уроци по роботика и програмиране ще могат да се занимават всички деца от Русе

С безплатни уроци по роботика и програмиране ще могат да се занимават всички деца от Русе

Аз детето | 2018-11-28

С безплатни уроци по роботика и програмиране ще могат да се занимават всички деца от Русе

Проект на Сдружение „Европейски инициативи без граници“ кани всички училища в Русе да се включат в инициативата „Игра на кодове“. Уроците ще бъдат по програмиране, кодиране и роботика за деца и са по програма „Знание и растеж“, реализирана от Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“. С обучението децата ще получат основни знания по: програмиране и роботика; работа с Mirco:bit платка, създаване и затваряне на вериги от действия; последователност на командите; откриване и отстраняване на грешки в реално време.

Проектът „Игра на кодове“ обхваща 10 концентрирани и силно тематични лекции, предназначени за деца, които ще се впуснат в интересно приключение, изследващо същността на програмирането и кодирането и как се управлява малък робот. Идеята е съобразена с уникалния стил на всяко дете да учи, като използва играта и забавлението, като инструменти за разбирането и усвояването на нови знания. Създаването на страст към науката, програмирането, кодирането и роботиката е основната цел на „Игра на кодове“.

Обучението ще започне на 3 декември 2018 г. Всяка от лекциите ще е 60 минути, като е предназначена за деца от 8 до 16 години. Заниманията ще се провеждат на място, във включилите се в проекта училища от гр. Русе. Условие за записване е наличие на учебна стая с мултимедия. Уроците ще води преподавател по математика и информатика, между 8 часа и 10 часа до края на месец декември.

Входът е свободен. За записвания и повече информация: тел. 0888246367 – Благовеста или изпратете съобщение на страница „Игра на кодове“ във Фейсбук.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град