новини детски

Начало | новини детски | Регионалният исторически музей в София организира супер интересна програма за деца през февруари

Регионалният исторически музей в София организира супер интересна програма за деца през февруари

Аз детето | 2019-01-17

Регионалният исторически музей в София организира супер интересна програма за деца през февруари

Детска образователна програма „Зима в музея“ организира Регионалният исторически музей в София за поредна година. Датите на нейното провеждане са 2, 3, 4 и 5 февруари 2019 година. Сградата на музея на пл. „Бански“ 1 и в дигиталния център на бул. „Мария Луиза“ 16 ще приемат всички желаещи да се включат в заниманията. Часовете на провеждането им са от 08:30 до 17:00 часа. В тях могат да се обучават деца от 6 до 12 години.

През първия ден от програмата акцентите са образователна разходка „Аполония Понтийска – по стъпките на археолозите“. Битието на римляните, техните хранителни навици и как са спортували, са друга част от обучението на децата. На следващият ден учениците ще се запознаят с бита и културата на предците ни от Първата българска държава, като ще имат и упражнения по стрелба с лък. Историята на княз Фердинанд и неговото семейство, както и историята на сградите в София са друга част от програмата.

На 4 февруари децата ще отидат в музея по палеонтология към СУ „Климент Охридски“, където ще се изправят срещу реставрирания скелет на живелия през миоцена гигантски бозайник дейнотериум – роднина на мамутите и родственик на съвременните слонове. В последния ден от обучението учениците ще се разходят из Софийска градска художествена галерия. Децата ще имат време и за почивка, като храната не е осигурена от музея, всеки родител трябва да носи за детето си.

20 лева е цената, ако искате вашето дете да се включи в програмата. За второ дете от семейството ползвате отстъпка от 50%. Не е задължително да се включите в обучението през всички дни, можете да изберете само един от тях, информират от РИМ.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град