новини детски

Начало | новини детски | Разнообразни и интересни занимания за лятната ваканция очакват децата в Казанлък

Разнообразни и интересни занимания за лятната ваканция очакват децата в Казанлък

Аз детето | 2014-06-15

Разнообразни и интересни занимания за лятната ваканция очакват децата в Казанлък

За малките ученици ваканцията вече започна, а броени дни делят по-големите от нея. Летният отдих за децата и учениците се организира от Община Казанлък, Общински детски комплекс, училищата, читалищата в града и населените места в общината. В лятната програма за децата и учениците са включени много спортни и културни прояви, съобщава "Дарик нюз".
Община Казанлък осигурява отдих за децата на Почивна база „Паниците". Казанлъшките деца и ученици отново ще имат прекрасната възможност да отдъхват сред приказната природа на Балкана над Калофер. Обновената през 2013 г. Почивна база „Паниците" на Община Казанлък отваря врати на 30 юни и ще работи до 31 август, като предоставя на летуващите чудесни условия за почивка, игри и занимания.

В Общинска библиотека „Искра" - Казанлък от 20 юни стартира инициативата „Лято в библиотеката". Всеки ден от 10 до 12 часа домакини на заниманията с децата ще са отделите от Централната библиотека, а всеки следобед за свободното време на малчуганите ще се грижат четирите библиотечни филиала по квартали и работещите в тях специалисти. В летните месеци децата ще бъдат обхванати в няколко тематични ателиета - „Тайните на библиотеката" , „Вълшебният свят на приказките", „Рисуваме заедно света", „Твоето любимо списание", „Моята древна Родина" и „Казанлък - любимият ми град". В тях те ще се учат да рисуват, четат, слушат приказки, ще научават факти за любимия си град и ще посещават културно-исторически забележителности.

Спортни игри и летни читални за малките казанлъчани на възраст от 7 до 14 години ще бъдат организирани в почти всички училища в община Казанлък. Заниманията ще се провеждат през целия летен период и в тях могат да се включат ученици от всички класове. Предлагат се различни занимания в клубове и ателиета като Ателие „Млад приложник", където заниманията ще се провеждат по 4 часа дневно от 9 до 13 ч.; драматизации на български и английски език ще разучават децата в Клуб „Приказен свят". В детския клуб „Приятели на библиотеката", организиран в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Шипка, децата ще имат възможност да четат своите любими литературни произведения (училището има организирани и занимания в компютърната зала).

Рисунки на асфалт, занимания по апликиране, разучаване на песни танци ще бъдат организирани за децата в ОУ „Д-р Петър Берон" - с. Овощник, и ОУ „Св. Климент Охридски" - гр. Крън. Почти всички училища в населените места са предвидили организирани посещения до исторически обекти и местности в община Казанлък с цел опознаване на родния край.
В своя разгар е лятната ваканционна програма и на ОДК „Св. Иван Рилски". Организирани са разнообразни занимания за всички деца в общината - рисуване, танци, балет, различни творчески занимания. За тези, които обичат спорта, са предвидени занимания по таекуондо и приложно колоездене. Всеки ден през месеците юни и юли в ОДК любителите на спортните танци ще могат да танцуват под ръководството на Ваня и Петър Радеви.

Снимка: община Казанлък



Коментари
1 коментар

Мария Симова, 11 г.,

Публикувано на 29.09.2014

присъствах ^_^

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град