важните неща

Начало | важните неща | Професии, които в бъдеще със сигурност ще съществуват

Професии, които в бъдеще със сигурност ще съществуват

Аз детето | 2016-07-09

Професии, които в бъдеще със сигурност ще съществуват

Замисляли ли сте се скоро какво искате да работите като пораснете или пък възрастен скоро да ви е попитал: „Какъв искаш да станеш като пораснеш?“. Съветваме ви да не избързвате с това, радвайте се на детството си, пък и след още няколко години ще се появят професии, които досега ги няма и ние, както и вашите майки и бащи, никога не можем да си изберем – професиите от бъдещето. Откъде знаем за тези професии, след като още ги няма ли? Великобританските учени ни казаха за тях, те знаят много неща от бъдещето. ;-)
Според необичайно изследване поръчано от правителството на Обединеното кралство, чиято цел е да се определи бъдещето на професиите, ще се родят нови десет, за които сега ще ви разкажем. Независимо от факта, че сега звучат фантастично, след около 20-30 години тези професии ще се превърнат в реалност!

1. „Строители“ на органи за хора.
Задачата на този вид специалисти ще е важна и благородна, те ще знаят толкова много за човешкото тяло, че ще могат да конструират и заменят болните органи на хората с нови.
2. Наномедици.
Лекарите през 2030 г. не само ще могат да оперират апандисит или да ни предпишат лекарство за настинка, но ще могат и да предоставят на всички заинтересувани пациенти допълнителна памет. Точно както ние сега добавяме на компютрите си, за някоя нова игра например.
3. ГМО фермери.
Тези фермери ще отглеждат генетично модифицирани храни, за да се осигури прехранването на все повече увеличаващото се население на планетата.
4. Вертикални фермери.
Те ще работят и отглеждат животни и растения в големи оранжерии, намиращи се във вертикални небостъргачи. Този начин на отглеждане изцяло ще замени сегашните методи.
5. Виртуални учители.
В бъдеще може би няма да се налага на децата да ходят на училище, защото всички часове ще се провеждат от дома чрез компютър.
6. Специалист по изменение на климата.
Изменението на климата се случва сега и ще продължи и в бъдеще. Този проблем няма да изчезне, даже ще се задълбочи. Хората, които ще заемат този пост ще бъдат много умни, отговорни и креативни. Ще имат тежката задача да измислят оригинални и интересни решения за справянето с този световен проблем. Смятаме, че това ще е работа точно като за вас. ;-)
7. Пилоти на космически кораби.
Пътуването с космически кораби ще стане толкова познато и обикновено, като това с автобус или тролей.
8. Космически водачи.
С появата на голям брой космически туристи ще има търсене на космически екскурзоводи. Те ще развеждат туристите на Марс, Венера и близките до нас звезди. Ето това вече си е чиста фантастика.
9. Полицаи метеоролози.
Заради големия проблем с изменението на климата, за който говорихме, ще има и такива полицаи, които ще следят дали всички спазват правилата наложени от специалистите. За този, който не го прави ще има сериозни наказания.
10. Експерти по електронни отпадъци.
Тяхната задача ще бъде да се справят с премахването на нежеланата информация за дадено лице в мрежата.

Това е един интересен списък. Любопитни сме кои от тези професии бихте избрали? И дали изобщо е възможно те да съществуват?

Снимка: reuters.com

Вижте още:
Да изберем правилно бъдещата си професия е важно
Професията лекар е много благородна, но и тежка
Най-много бъдещи лекари и дизайнери посещават Аз-детето



Коментари
3 коментара

Square Eyes , ,

Публикувано на 10.07.2016

Виртуални учители ли? Що за глупост? Специалисти по изменяне на климата? Това няма да ни улесни живота, а ще го усложни. Човекът е създаден с ум и разум, но чрез тях ние ги загубваме. Винаги казвайте двете страни на нещата!!!

Плами , 13 г.,

Публикувано на 21.07.2016

До редакцията: Искам да ви питам за мнение! Защото не разбирам всичко! :) защо ще правят виртуални учители? Та това си е ужас! Вместо децата да играят и излизат навън, те ще седят пред компютъра! И това ГМО-нещо си вредно ли е или полезно е за ядене? Моля отговорете на този въпрос! Ако всичко това се случи ще стане АД!
От редакцията: И ние се надяваме, че няма да се стига дотам, че заради все по-усъвършенстващите се модерни технологии на хората да им е по-зле, а напротив. Надяваме се, че няма да има такива виртуални учители, каквито си представяме. Колкото до ГМО, генномодифицирани организми, има много и различни мнения дали такива растения са вредни, но се надяваме, че учените си знаят работата и няма да изобретят нещо вредно и да го одобрят за употреба.

Борис Ганев, 10000 г.,

Публикувано на 07.10.2018

НЕЕЕ

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град