Човешкото тяло

Начало | Човешкото тяло | Проблеми с очите

Проблеми с очите

Свилена Николова, 10 г., Бургас | 2007-04-30

Много хора се нуждаят от очила (аз съм една от тях) или от контактни лещи, за да виждат по-добре. Късогледите хора (aз) имат нужда от очила, за да виждат по-добрена далечно растояние. А далекогледите носят очила, за да виждат по-добре наблизо. Очните лекари преглеждат децатаза да установят дали се нуждаят от очила за да виждат по-добре.



Коментари
16 коментара

Мими , ,

Публикувано на 04.07.2008

Аз имам късогледство и нося очила,понякога се дразня че не мога да си купя слънчеви очила за лятото мама ми предлага да ми купя соларни,но аз тях не ги харесвам.Почти всяка година ме водят на очен лекар за да следят как е зрението ми последния пък ми увеличиха диоптъра,понеже старите ми очила са се били изкривили и ми е бил променен диоптъра.Да носиш очила не е страшно или пък срамно.

Eva , ,

Публикувано на 28.08.2008

NO ne e lesno da svikna s tqh.Az su6to imam kusogledstvo ,i trqbva da nosq o4ila, no ne moga da svikna i taka i ne gi slojih!

Ина , ,

Публикувано на 03.09.2008

И аз нося очила,но добре че ще ходя на Гърция и там схте ми оправят очите.!!!

Иван , 9 г.,

Публикувано на 01.04.2009

Аз се занимавам с химия и биология,защото тези предмети ми харесват много.Аз имам лична лаборатория с мой личен микроскоп и различна стъклария,достатъчна за оборудването на една био-химико-физико лаборатория.

Мария Луиза Димитрова, 8 г.,

Публикувано на 19.06.2009

моята майка също носи очила но очилата и са яки и даже изглежда страхотно с тях обаче на мен ще ми сложат апарат за зъбите но това хич не е срамно както очилата

Неда , 10 г.,

Публикувано на 16.08.2009

Виждам че много деца носят очила. И повечето казват че не е срамно. АМИ ПРАВИ СА. Аз също имам очила. Избрах очила които аз харесвам и не се срамувам от тях даже се чувствам уверена . Все пак ако имаш порблеми с очите и ако си единствен в класа с очила те могат да станат невероятен повод за фукане така да кажем. :Д Най-хубавото е че с очилата зрението се оправя. А може би като ги свалим ще ни е мъчно за тях.

Дарин , ,

Публикувано на 16.09.2009

Срам ме е с очила :( !

катттт , 100 г.,

Публикувано на 04.02.2010

Ами и аз имам късогледство ,носих очилата си 1 месец , ама много ме беше срам, защото ми се подиграваха а и аз самата не се харесвах.Колкото и да настояваха всички да ги нося аз не и не!В момента не ги слагам а и нямам такова намерение!!!децата с очила са грозни.

... ..., ... г.,

Публикувано на 01.07.2010

ехо добре ли си ти катттт .!децата с очила са грозни.ааа?няма грозни деца .всички деца са красиви

Cleo sertory, 10 г.,

Публикувано на 10.07.2010

и аз носех о3ила и ми викаха вещица , баба яга и така натам.оказа се че ги носих напразно. болят ме очите с тях! и вече не ги нося но пак ми се подиграват. Дарин знаеш ли , че на много деца им е хубаво с очила. сигурна съм че и на теб няма да ти стоят зле.

Жаклин Демирева, 12 г.,

Публикувано на 15.12.2010

Абе както гледам почти на всички проблема им е в това че им се подиграват . Ами предлагам ви да си купите лещи или очила на които стъклата се затъмняват когато излезете на слънце. И дори очилата придават интелигентност.

Вероника Павлова, 17 г.,

Публикувано на 20.04.2011

И мен ме беше срам да нося очила,защото ми се подиграваха,но разбрах, че не е важно какво мислят другите за теб,а е важно дали ти сам се харесваш! Затова,хора,не се срамувайте,а бъдете себе си! А ако толкова сте се отчаяли,просто си пуснете песента на Bruno Mars-Just the way you are!-Тя ще ви помогне, да се почувтвате по-добре!

елен емилова , 18 г.,

Публикувано на 29.02.2012

всяко едно дете може да носи очила,не само заради проблем.толкова много хора носят очила за красота.ако не се харесвате има много видове очила.всякакви.изберете си по свой вкус.ако някой ви се подиграва кажете си "ами много важно"и аз нося очила ,но ми

Таня Костадинова, 11 г.,

Публикувано на 11.11.2012

Не разбирам.Защо публикувате това?Сто статии за очите поотделно.Направете ги в една!

radi , ,

Публикувано на 02.03.2014

някои хора им отива с очила

георги , 10 г.,

Публикувано на 24.05.2014

И аз имам късогледство и нося очила.Някои деца също имат този проблем и се инатят,че не искат да носят очила.И аз бях от тях.Но после свикнах.Сега нося непрекъснато очила и смятам,че трябва да ги носиш,въпреки че не искаш.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град