приказки от деца

Начало | приказки от деца | Приключението на Русокоска

Приключението на Русокоска

Цветелина Николова | 2011-05-07

Някога, преди много години, живяло едно бедно семейство, което се издържало само от нищожната заплата на бащата. Обаче семейството всъщност било богато. Богатството било малкото русокосо момиченце, което било чудно красиво и било гордост за своите родители.

Минало много време и момичето пораснало и станало още по-красиво и добро. Наблизо бил дворецът на краля. Той бил от чисто злато.
Един ден на вратата на бедното семейство се почукало. Русокосото момиче отворило и що да види! На вратата стоял котарак обут в чизми. Той казал, че кралят наредил всички моми от кралството да дойдат в двореца. Русокоската облякла най-красивата си рокля и тръгнала с котарака. Когато пристигнали, бедното момиче се слисало. В двореца имало само котараци с чизми. Тръгнала си веднага, но по пътя за дома се изгубила и попаднала на голяма поляна. Иззад храсталаците се виждала дребна къщичка. Тя влязла вътре. Там било толкова разхвърляно, че тя се възмутила. Качила се по едни стълби и влязла в една стаичка, в която имало седем легла. На тях лежали седем малки джуджета. Дожаляло й за тях затова им почистила къщичката и им сготвила.
Вече била изморена и толкова искала да се прибере, че паднала на колене и започнала да се моли. По едно време от небесата се задало летящо килимче. Тя се качила и пожелала да се прибере вкъщи. И ето, не след дълго била в своето креватче и спяла дълбоко.
Тоя ден преживяла толкова много, че никога нямало да го забрави!

Нова приказка за Снежанка



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град