приказки от деца

Начало | приказки от деца | Приказка за децата и магьосницата, които помогнаха на планетата Земя

Приказка за децата и магьосницата, които помогнаха на планетата Земя

Мария-Никол Косева, 12 г., Пазарджик | 2010-01-20

(Продължение на приказката “Племето на децата”, изпратена от перуанските деца.)

Пазителите на гората отишли в малката дървена къщичка на едно дърво, където децата се събирали всеки ден. Надеждата на животните, че ще получат подкрепа се увеличила, когато те забелязали, че дървото, на което била построена къщичката било непокътнато. Децата обичали да пазят природата. Когато пумата, змията и орелът споделили с племето проблема с гората, децата веднага се съгласили да помогнат. Щом животните си отишли, те веднага започнали да мислят как да спасят дърветата. Накрая решили, че трябва да се посъветват със старата магьосница, която живеела на другия край на джунглата.
Започнали да се приготвят за тръгване. Сбогували се със семействата си и обещали да се пазят. След това поели през дълбоката дъждовна гора. След дълъг път спрели, за да си починат. Тогава измежду дърветата се появила тяхната стара приятелка Сикамо – маймунката, която спасили преди години от огромен кайман. Другарчето им решило да ги придружи в приключението. Продължили и скоро стигнали Амазонка. И точно тогава възникнал проблем. Децата нямали лодка, с която да прекосят реката. Невъзможно било да я преплуват, защото рискували да бъдат нападнати от хищни пирани. Тогава Сикамо казала, че ще разреши проблема.
Започнала да издава звуци на езика на маймуните. Какво ли им казвала? Това не знаем, но след минути дузина маймуни донесли огромни листа, които племето можело да използва като лодки. Децата благодарили на животните и обещали на връщане да им занесат банани. След време племето на децата и Сикамо стигнали до голяма пещера. Влезли вътре и видели гигантска костенурка с блестящ жезъл. Магьосницата ги посрещнала приветливо и пътешествениците й разказали какво се случва с гората и животните на Амазония. Споделили й, че тя била единствената им надежда.
Магьосницата ги изслушала внимателно и казала:
– Знаех, че някога хората ще доведат до такива поражения върху природата. Чаках подходящия момент и ето че той дойде. Костенурката свалила кристалната топка от жезъла си и я търкулнала към децата.
– Изработена е от специален камък и ще ви изпълни три желания. Но ги подберете добре!
Децата и Сикамо се събрали в кръг около топката и едновременно казали:
– Пожелахме си хората да обичат и да пазят майката Земя!
– Пожелаваме си да има мир по света!
– Пожелаваме си и банани за маймунките в джунглата!
Тогава пред маймунките, които помогнали на племето, от нищото изникнали купища банани, хората съжалили, че са навредили на природата и засадили хиляди дръвчета, а оттогава всички живеят в мир и си спомнят за племето на децата, което спасило майката Земя!



Коментари
4 коментара

Радостин Сашев, 12 г.,

Публикувано на 24.01.2010

Почнала си добре обаче после много бързо става някак.Не се разбира как хората са се убедили да бъдат добри.Много е бебешко помисли за по хубав край.

някоя анонимна, 10 г.,

Публикувано на 26.01.2010

Имаш силно и приятно начало,но в края си го замазала и е станало гадно,поправи го направи го по-хубаво!

Мария Иванова, 11 г.,

Публикувано на 29.01.2010

Аз пък мисля,че продължението е страхотно!Края много ми харесва!

някоя анонимна, 10 г.,

Публикувано на 30.01.2010

Ок!!!Но на мен не ми харесва затова.......,мое си е мнението

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град