новини детски

Начало | новини детски | Предизвикват деца да творят на тема „Вълшебният свят на книгите“

Предизвикват деца да творят на тема „Вълшебният свят на книгите“

Аз детето | 2018-03-07

Предизвикват деца да творят на тема „Вълшебният свят на книгите“

Малки художници ще получат шанс да покажат своя талант в рисуването. Малчуганите могат да развихрят въображението си и да изрисуват върху белия лист какво за тях е „Вълшебният свят на книгите“. Това е темата на конкурса за детска рисунка, обявен от Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград.

Целта е да се даде възможност за изява на творческите заложби на децата и учениците, обясняват организаторите. И допълват, че по този начин ще се стимулира интересът на подрастващите към книгата и знанието. В конкурса за рисунка могат да участват всички жители на Асеновград, на възраст до 15 г. Творческото състезание ще се проведе в три възрастови групи: за деца в детската градина и подготвителни групи; ученици от 1-ви до 4-ти клас; ученици от 5-ти до 8-ми клас.

Изискване към малките художници е рисунките им да не са по-големи от формат А3, а техниката на рисуване е пожелание. На гърба на всяко произведение трябва да бъдат записани имената, годините и учебното заведение, в което се обучава детето. Творбите трябва да бъдат представени в отдел „Изкуство“ на Градската библиотека до 27.03.2018 г.

Всички млади творци ще бъдат удостоени с грамоти, а отличените, като най-добри художници, ще получат и предметни награди. Награждаването ще се състои по време на великденската работилница за изписване на магически яйца, като датата и часът на провеждането ѝ ще бъдат оповестени допълнително.

Снимка: pexels.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град