покани

Начало | покани | Празник за кучета и техните деца стопани ще има в Стара Загора

Празник за кучета и техните деца стопани ще има в Стара Загора

Аз детето | 2020-10-02

Празник за кучета и техните деца стопани ще има в Стара Загора

На 5 октомври деца и кучета ще се забавляват и ще спортуват заедно, по време на шестото издание на традиционния празник на СНЦ „За Хората и Животните”. Той е посветен на Деня на Стара Загора, а началото му е в 17:00 часа в парк „Зеления клин“. В програмата са включени демонстрации на обучени кучета и възпитаници на Кучешко училище – Кучилище , организаторите са подготвили забавни игри за деца и четириноги, както и конкурс „Моят прекрасен домашен любимец“. Участието ще е напълно безплатно и ще носи награди. Записването ще стартира на 5 октомври от 16:45 часа на място.

По време на събитието Общинският приют за безстопанствени животни ще покаже някои от милите си дружелюбни обитатели, които ще могат да бъдат осиновени. В програмата ще се включат с танцови и вокални изпълнения талантливите възпитаници на ДЮССИ „Аллегра“.

За втори пореден път в инициативата се включва активно и Община Стара Загора, със специално отворено на място бюро за регистрация на домашни кучета. Служители ще обслужат всеки стопанин, който е пропуснал да регистрира кучето си. За целта са нужни 2 снимки паспортен формат, копие от ветеринарния паспорт на кучето с всички ваксини и чип. Годишният данък за кучета в Стара Загора е 24 лева, наполовина плащат собствениците на кастрирани кучета.

На същото място, със съдействието на ОДБХ-Стара Загора, желаещите ще могат да проверят дали данните от чипа и паспорта на техния домашен любимец са изрядни и да заверят паспорта му с подпис и печат срещу 2 лв. Докато децата се забавляват, за всички гости на празника ще има инфозона, в която ветеринарни специалисти ще дават съвети за добра грижа и хигиена, профилактика и хранене на техните домашни любимци.

Прочетете още:
Това са те: 10-те най-умни породи кучета в света – част първа
Четири изненадващи действия, с които кучето казва „Обичам те!“
Тринадесет удивителни неща за вашето куче, които не знаете
5 неща, които да спрете да правите, за да не разстройвате или обиждате кучето си



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град