покани

Начало | покани | Потопете се в света на японската култура с единствения по рода си фестивал за деца

Потопете се в света на японската култура с единствения по рода си фестивал за деца

Аз детето | 2017-01-18

Потопете се в света на японската култура с единствения по рода си фестивал за деца

Националният исторически музей (НИМ) за първи път ще бъде домакин на фестивала на японската култура за деца „Пътешествията на Ния и Ниппо“. Той ще се проведе на 20 и 21 януари 2017 г. и е предназначен за най-малките любители на историята – за деца от детските градини (в предучилищна възраст) и за ученици от първи до четвърти клас. Те ще имат възможност да се потопят в света на традиционната японска култура: да се запознаят с древните митове и легенди на Япония, с историята, природата, облеклото и храната в тази страна.

Децата ще опитат силите си в японската калиграфия, а своята любов към природата ще изразят с пъзели и оригами. Ще има и други интересни забавления и игри и така българските деца ще се запознаят по забавен и увлекателен начин с японските традиции. Организатори на събитието са Детският музейно-образователен център към НИМ и специалност „японистика“ към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Историята на отношенията между Япония и България е история на приятелство между две страни, намиращи се на двата края на света. Независимо от географската отдалеченост на Япония, много българи проявяват интерес към страната на изгряващото слънце, като през последните две десетилетия този интерес изключително се засилва.

Официалното откриване на фестивала ще се състои на 20 януари 2017 г. от 14 ч. в Централното фоайе на Националния исторически музей. Посланикът на Япония в България – Шиничи Яманака, ще открие фестивала. Ще присъстват аташето по културата на Посолството на Япония – г-жа Мивако Кибаяши, както и други официални гости.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град