За родители

Начало | За родители | Почасови занимания за деца ще се предлагат допълнително в детските градини в столицата

Почасови занимания за деца ще се предлагат допълнително в детските градини в столицата

Аз детето | 2017-02-13

Почасови занимания за деца ще се предлагат допълнително в детските градини в столицата

Столичната община ще предлага на 3 и 4 годишните деца възможност за занимания в рамките на три астрономически часа преди обяд, съобщава БТА. Това се предвижда в промените в Наредбата за прием на деца в общинските детски градини на територията на Столичната община, които Столичният общински съвет прие на 9-ти февруари.

Промените ще влязат в сила от тази есен. Тази форма ще се предлага в детските градини, в които има свободни места, съобразно капацитетните възможности на групата. В една група ще могат да се приемат от 2 до 4 деца, а свободните места ще се обявяват в информационната система за детските градини. Начинът за прием ще бъде същият, както и за целодневната организация – по критерии. Тодор Чобанов, зам.-кмет по култура и образование и вносител на доклада посочи пред журналисти в СОС, че целта е да се даде възможност за постепенно и плавно адаптиране на по-малките деца към условията в детските градини. Според Чобанов има градини със свободни места – най-вече в периферните райони на София като „Кремиковци“ например.

Зам.-кметът е оптимист, че за новата услуга ще има интерес от страна на родителите. Кметът на София Йорданка Фандъкова определи като много добра възможността за почасово посещение. Има много майки, които биха искали за няколко часа да оставят децата си в детските градини. За децата, които са гледани вкъщи, е хубаво по няколко часа да бъдат сред свои връстници. Тази Наредба е разработена с участието на директори на детски градини и е подкрепена от родителски организации – Асоциация „Родители“ и сдружение „Настоящи и бъдещи майки“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град