новини детски

Начало | новини детски | Потърманията продължава: две нови книги излизат през октомври

Потърманията продължава: две нови книги излизат през октомври

Аз детето | 2017-07-20

Потърманията продължава: две нови книги излизат през октомври

По случай 20-годишнината от издаването на първата част за момчето магьосник ще бъдат публикувани две нови книги от поредицата. Първата новоиздадена книга ще носи заглавието „Хари Потър: История на магията – книгата на изложбата“ и ще е написана от Дж. К. Роулинг, издателската къща „Блумсбъри“ и кураторите от Британската библиотека, съобщава БГНЕС.

Чрез нея феновете на Хари Потър – Вселената ще могат да се потопят за пореден път във вълшебството, носещо се от училището за магии Хогуортс и преподаваните в него учебни предмети. Второто писание пък ще бъде озаглавено „Хари Потър – Пътешествие из историята на магията“ и ще изследва отблизо мистичните същества, предмети и понятия като алхимия, еднорози, древни магьоснически ритуали. Ръкописът ще включва още невиждани досега скици и ръчно написани бележки от Роулинг, илюстрации от Джим Кей и артефакти, които са иззети от архивите на Британската библиотека.

По-рано тази година издателската къща публикува и четири нови издания на фентъзи поредицата, всяко едно от които акцентираше поотделно върху домовете в Хогуортс – „Грифиндор“, „Хафълпаф“, „Рейвънклоу“ и „Слидерлин“.

Припомняме, че преди близо година авторката на поредица обяви, че няма да пише повече книги за магьосника. Тогава Роулинг заяви, че „Хари Потър и прокълнатото дете“ е последната история от поредицата. Излизането на новите книги ще съвпадне точно с началото на изложба за магьосника, която ще се проведе в Британската библиотека между октомври и февруари.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град