зоокът

Начало | зоокът | Подскочи от изненада с тези 9 забавни факта за зайците

Подскочи от изненада с тези 9 забавни факта за зайците

Аз детето | 2020-12-14

Подскочи от изненада с тези 9 забавни факта за зайците

Сладки, пухкави, забавни, които се придвижват със забавни подскоци! Кой не обича тези очарователни същества, известни също като зайчета? Вижте нашите 9 най-любопитни факта за зайците!

1. Зайците са много социални същества, които живеят в групи. Те живеят в лабиринти – поредица от тунели и стаи, които копаят под земята.

2. Заешките зъби никога не спират да растат! Вместо това, те постепенно се изтъркват, тъй като заекът дъвче трева, диви цветя и зеленчуци, което означава, че те няма как да станат прекалено дълги, въпреки че не спират да растат.

3. Зайците изпълняват атлетичен скок, известен като „бинки“, когато са щастливи – най-общо ритат въздуха, като вдигат лапите си точно по средата на тялото си.

4. Очите на зайците са от двете страни на главата им, което означава, че могат да видят почти всичко около тях. Това им помага да следят отблизо хищниците, докато се хранят или вършат другите си работи... Сещате се...

5. Почти като котките зайците мъркат, когато са щастливи. Звукът, който издават просто е по-тих.

6. Зайците са невероятни атлети – те могат да скачат до 90 сантиметра с един скок!

7. Най-добрата черта на зайците? Техните дълги уши! Те могат да достигнат до 10 см дължина. Благодарение на това зайците могат да обърнат ушите си на 180 градуса, като така чуват почти всичко около себе си. Още един начин да се пазят успешно от хищници.

8. Един от най-известните зайци в света е героят на Warner Bros, Бъгс Бъни, който със сигурност ще запомните с думите „К`во става, шефе?“, дъвчейки морков. Всъщност морковите не са естествена част от диетата на зайците и могат да предизвикат у зайците разстроен стомах, ако ядат твърде много.

9. Зайците са много ефективни при създаване на семейство с много зайчета! Майките зайци са бременни в продължение на между 28-31 дни, като раждат до 14 зайчета. Само във Великобритания има над 45 милиона диви зайци!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град