фокуси

Начало | фокуси | Плаващи рисунки – ето това вече е истинска магия

Плаващи рисунки – ето това вече е истинска магия

Мирела Любенова | 2018-08-27

Плаващи рисунки – ето това вече е истинска магия

Как е, магьосницииии? Абрака-добре ли е? Пригответе си островърхите шапки, магическите пръчици от кедрово дърво с косъм от феникс или еднорог и... след това ги оставете, защото те няма да са ви необходими. За този интересен фокус, който по-скоро си е чиста магия ще ви трябват далеч по-обикновени неща. Преди това обаче нека ви кажем, че този фокус е толкова вълшебен, че ще учуди и смае и вас самите! Сега вече можете да си вземете и няколко цветни маркера, бяла порцеланова чиния и чаша със студена вода и да започваме.

Всичко е много лесно, затова няма нужда дори и да тренирате, просто не показвайте на хората си колко сте учудени, защото ще решат, че дори и вие не знаете собствения си фокус. Всъщност той е толкова хубав, че дори не ви трябва публика. Можете да си го правите сами на себе си! За целта просто нарисувайте някаква рисунка върху чинията и не се притеснявайте. Тя ще се измие лесно, стига маркерите да са обикновени. Проверете! После просто оцветете рисунката. Ето тук трябва да сте по-внимателни, защото трябва да я запълните цялата, да няма никъде неоцветено място, защото тогава фокусът може и да не стане.

След като приключите с рисуването изчакайте една-две минути, а после леко и внимателно сипвайте вода по ръба на чинията. Ще видите как лека по лека рисунката се отделя от нея и после... о... тя плува, ама наистина. Как стана това ли? Ами нали ви казахме – магия!



Коментари
1 коментар

Ели Арсова, 10 г.,

Публикувано на 03.09.2018

А ще стане ли с картонена чиния?

От редакцията: Малко по-трудно, но става.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град