новини детски

Начало | новини детски | „Планина от намаления за детски приключения“ – детски базар за благотворителност

„Планина от намаления за детски приключения“ – детски базар за благотворителност

Аз детето | 2017-09-08

„Планина от намаления за детски приключения“ – детски базар за благотворителност

„Планина от намаления за детски приключения“ е благотворителна разпродажба, която ще се проведе на 9 септември (събота) от 10:30 до 18:30 ч. на Откритата сцена на Театър „София“.

На нея всички желаещи ще могат да си закупят на символична цена стоки с нарушен търговски вид, които са годни за употреба. На цени от 1 до 10 лв. ще можете да си закупите хубава книга, комплекти за рисуване, игри, играчки, музика и още много интересни неща. Събраната сума ще бъде в подкрепа на Есенния лагер ParaKids.

Есенен лагер ParaKids е предназначен за деца с увреждания, деца в норма и техните семейства. Целта на лагера е да даде равен достъп и възможност на децата с увреждания (аутизъм, тежки физически увреждания, незрящи) да изпитат емоцията от двигателни активности и спорт в планината, сред природата, заедно с приятели и семейство.

Сумата, която трябва да се събере е 3400 лв. Организаторите вярват, че много хора ще се включат за да помогнем на двете момичета Даниела и Бояна. През юни тази година те организираха първия си летен спортен лагер „Морски приключения“ и зарадваха 22 деца – с детска церебрална парализа, с аутизъм, незрящи, както и деца без увреждания.

Най-голямата награда за ParaKids е искрената радост на децата, които въпреки различията си откриват своите неподозирани възможности. „Децата играят заедно и намират нови приятели, емоцията е невероятна! Искаме да развием ParaKids, за да стане нещо постоянно и стабилно и още повече деца да имат достъп до спорт.“ – споделя една от създателките.

А нейната колежка Даниела я допълва: „ПРОМЯНАТА ни даде всичко, от което се нуждаехме, за да превърнем една идея в мисия, цел, в нещо страхотно! Много се радваме, че благодарение на ПРОМЯНАТА успяхме да направим толкова деца щастливи. Заслужава си!“

Голямото удовлетворение на книжарници „Сиела“ и всички партньори, които с готовност приеха каузата ще е да се продължи прекрасната инициатива на ParaKids като съберем необходимите средства за Есенен лагер.

Освен разпродажбата, на Откритата сцена на Театър „София“ през целия ден ще има забавления и изненади. За да направите по-лесно своя избор предлагаме програма по часове.

Програмата включва:

  • 11:00 ч. – 12:00 ч. – „Направи си минитеатър“ с актьора Илия Виделинов
  • 12:30 ч. – 13:30 ч. – Детски концерт на Music Play и музикално ателие
  • 14:00 ч. – 15:00 ч. – Игри с ParaKids
  • 16:00 ч. – 17:00 ч. – Творческа работилничка за деца с „ШиШарка“
  • 17:00 ч. – 18:00 ч. – Танци с клуб Superforma
  • 18:00 ч. – 18:30 ч. – Песни, изпълнени от възпитаници на вокалния педагог Камелия Данкова


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град