новини детски

Начало | новини детски | Планетариум, лаборатория и други космически приключения за асеновградските деца тази събота

Планетариум, лаборатория и други космически приключения за асеновградските деца тази събота

Аз детето | 2019-02-11

Планетариум, лаборатория и други космически приключения за асеновградските деца тази събота

Космическо шоу за деца ще се проведе тази събота – 16 февруари в Градската библиотека в Асеновград. Научното мероприятие за деца обещава в рамките на 60 минути, децата да преживеят нещо ново и вълнуващо. То ще протече в три части – от 10.00 ч., от 12.00 ч. и от 14.00 ч., защото мобилната конструкция на планетариума може да побере до 25 участника едновременно, казват организаторите – „Щура лаборатория“ и „Мобилен Планетариум Астронет“.

Организаторите вече повече от година провеждат този Нов Фестивал на науката за деца из цялата страна. Космическото шоу, което ще представят тази събота пред асеновградските деца се радва на голям интерес навсякъде, където гостува. Да бъде нещо различно и забавно за децата, да усвоят нови знания чрез визуализация и забавления, обещават организаторите. Всички участници ще имат възможността да наблюдават Научно шоу с течен азот, да хапнат вкусна изненада и да се потопят във вълшебния свят на планетите и звездите. Филмите, които децата ще наблюдават се прожектират на 360 градуса и създават усещане за пълно присъствие. Прожекциите са на тема Космос и природа и със сигурност ще впечатлят малките любопитковци.

Всяко дете ще получи НАУЧЕН ПОДАРЪК, който може да си вземе вкъщи. Таксата за участие е 15 лв., а след уникалния урок всеки ще може да закупи научни епруветки за домашни експерименти. Целта на тези забавни занятия е да докажем, че науката е нещо много интересно, казват от „Щура лаборатория“. Желаещите да се запишат в научното мероприятие, могат да го направят на телефон: 0885869029.

Снимка: pixabay.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град