интересно

Начало | интересно | Пингвин си играе с IPAD, а куче спасява момче от пожар

Пингвин си играе с IPAD, а куче спасява момче от пожар

Аз детето | 2014-03-14

Пингвин си играе с IPAD, а куче спасява момче от пожар

Знаем, че напоследък често споделяме с вас истории с животни и нашия сайт се е превърнал в един голям "зоокът", но просто няма как да пропуснем истории като тази. Часът в Юта, в САЩ, е 3 сутринта. Майка и двете ѝ деца са се свили по пижами, докато пожарникарите поливат с вода горящата им къща. При въпроса "Има ли някой в къщата?" майката отговаря "Не." тъй като е сигурна, че най-големият ѝ син и излязал през задната врата. Но пожарникарите не са особено убеди в това и смело се вмъкват в още горящата къща. И какво мислите заварват там? Домашният пудел на семейството Теди, стои до вратата на мазето. Пожарникарите се опитвах да го хванат, но той просто изръмжава и отказва да излезе от къщата. Продължава да стои до вратата на мазето. Точно преди да го зарежат, пожарникарите разбират истинската причина поради, която Теди стои там и това не е неговия инат. Тогава го виждат – най-големия син на семейството лежи в безсъзнание в мазето. Удивените пожарникари изнасят момчето навън, а кучето ги следва плътно.
"Кучето си рискува живота заради детето!" – казва един от пожарникарите. "Нямаше да повярвам, ако не го бях видял с очите си!
Днес семейството и възстановило къщата си и всяка сутрин поднася на Теди един голям кокал и обичта си.

Друга още по-любопитна история се случва с пингвините Джеръми и Нюсъм, които живеят в Тихоокеанския аквариум. Вместо да плуват във водата те... играят игрички на IPAD-а си. Тази игра е създадена за котки и в нея мишки претичват през екрана, но въпреки това на пингвините много им харесва. Играчите печелят точки, ако успеят да пипнат с лапа мишките, преди да изчезнат. Нюсъм и Джеръми се редуват на устройството и кълват дигиталните гризачи с клюновете си. Веднъж Нюсъм имал рекорд от цели 1600 точки.
Дали тази пингвини са родени играчи? Може би. Според гледачката им Сара Мандъл птиците са доста любопитни. "В естествената си среда тези приятели преследват пасажи от лъскави риби. Затова не е изненадващо, че обичат да гонят и други малки подвижни неща.". Понякога птиците толкова искат да играят, че не са много учтиви. "Когато дойде негов ред Нюсъм изблъсква Джеръми, за да се добере до играта." – разказва още Мандъл.

Снимка: sxc.hu



Коментари
1 коментар

Симона Йосифова, 9 г.,

Публикувано на 16.10.2016

СУПЕР ТЕСТ Е ТОВА!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град