интересно

Начало | интересно | Пет безопасни, но много забавни първоаприлски шеги

Пет безопасни, но много забавни първоаприлски шеги

Аз детето | 2019-03-30

Пет безопасни, но много забавни първоаприлски шеги

Отново е онова време от годината... пролетта вече е тук, всичко цъфти, птичките чуруликат весело и почти е дошъл онзи специален ден в който шегите и номерата са напълно разрешени. Разбира се, че говорим за 1 април – Деня на шегата. На този ден, ако вие се пошегувате или някой ви направи номер, не бива да се сърдите. Открай време първи април си е ден за шеги. Пошегувайте се, посмейте се от сърце и вие! Денят на хумора и сатирата, или още – на шегата, на лъжата, не е отбелязан като празник в календара, но едва ли някой го забравя. За произхода му има най-различни предположения и нито една официално призната или научно доказана теория. Едно обаче е ясно – смехът е наистина полезен и защо да не се възползваме и да не направим някоя шега с близки и приятели. Вие сещате ли се за някой интересен, но все пак и безопасен номер? Защото съгласете се, че за да може първоаприлските шеги да са забавни, те не трябва да са опасни, нито за вас, още пък по-малко за този на когото ги правите. За да отбележите деня по най-подходящия начин имаме за вас няколко забавни и безопасни номера.

Сладолед ама не съвсем

Всеки обича вкусния сладолед, но на 1-ви април трябва да се внимава с него, защото като нищо може да се окаже просто красиво поднесено картофено пюре. Представете си само изненадата на брат ви или сестра ви (или пък родителите), когато си хапнат и вместо сладолед усетят нещо друго. Ще бъде доста забавно. За целта просто направете малко картофено пюре от варени картофи или на прах и го сложете в подходяща купичка или чаша. За по-голям ефект можете да сложите и малко шоколадов сироп и шарени пръчици и да поднесете или пък просто да оставите на масата без да казвате нищо и да наблюдавате. О, каква изненада и смях ще падне.

Странните съобщения

Имате ли приятел, който трудно откъсва поглед от смартфона си? Намерете момент да „заемете“ устройството му и да направите забавен номер, като превключите текстовите команди, като отворите Настройки, отидете на Общи, след това на Клавиатура и намерете Замяна на текст. След това заменете най-използваните думи от телефона с други, например местоименията или вместо „здрасти“ напишете „пица“. След това чакайте – ще видите какви забавни съобщения ще получат всички, а приятеля ви ще се чуди той ли ги е изпратил и как.

Цветните крушки

Тук разбира се трябва да помолите и някой по-голям за помощ и защо не татко – сигурни сме, че няма да има нищо против. Купете няколко крушки, които светят в различен цвят – синьо, оранжево, зелено. После ги сменете с обикновените в най-посещаваните места вкъщи. Например тоалетната и банята. Представете си на каква изненада ще бъдат подложени членовете на семейството, когато в тоалетната изведнъж свети в зелено. Голям смях!

Забавните отговори

Когато някой ти пише на 1 април, измисли си „авто-отговор“, който да няма нищо общо с това, което са ви написали. Можете например да пишете: „Благодаря ви, че се абонирахте за Awesome Animal Pics! Следват няколко картинки на животинки. Или пък просто с някой забавен виц, смешка. Приятелите ви отначало ще се стреснат, но после със сигурност ще се усмихнат.

Нещо странно става с хладилника

Залепете малко крафт очички (можете да ги намерите във всяка книжарница) върху бутилките, консервите и въобще всички продукти в хладилника. И после гледайте как семейството ви се стряска, а после и се смее винаги щом отвори хладилника и установи, че хранителните продукти „го гледат“.

Каквато и смешка да изберете – не забравяйте, че тя трябва да е подбрана с вкус – весела, интересна и безопасна!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град