сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Паячета от пръстови отпечатъци – интересна украса за тетрадки

Паячета от пръстови отпечатъци – интересна украса за тетрадки

Аз детето | 2014-10-30

Паячета от пръстови отпечатъци – интересна украса за тетрадки

Независимо дали празнувате Хелоуин или не тази украса е много подходяща за вас, защото с нея можете винаги да изненадате и впечатлите съучениците си. Прави се много лесно, да не кажем, че дори става за бебета, но пък е много готина и интересна. Така че, ако имате някоя скучна тетрадка, пригответе се да я направите страшно готина и интересна.  

Ще ви трябват:

  • водни боички
  • скучна едноцветна тетрадка
  • черен маркер или флумастер


Как се прави:
Правенето на паячетата става много, ама много лесно. Просто намокрете с четка черната боя. След това внимателно потопете показалеца или палеца си в нея и започнете да правите пръстови отпечатъци върху тетрадката, както и където пожелаете. Направете много, за да има после много паячета върху тетрадката. След това добре измийте пръста си и я оставете на страна за малко да изсъхне. Докато чакате момента е много удобен, ако ви е интересно да прочетете и нещо повече за пръстовите отпечатъци. Повярвайте наистина е много интересно. :-)

След като научихте повече за това и можете дори да впечатлите учителката е време да довършим нашите паячета. Нарисувайте с бяла боя и тънка четка по две малки бели кръгчета на всеки отпечатък – това ще са очичките на паячетата. След това нарисувайте и крачета с черния маркер. За завършек можете и да ги оплетете във всякакви паяжини и това е всичко.
Ако пък празнувате Хелоуин и даже си правите парти, това може да стане като идеална украса за поканите за вашето парти.



Коментари
1 коментар

Кати стингър, 9 г.,

Публикувано на 31.10.2014

Много е готино

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град