новини детски

Начало | новини детски | Първият по рода си международен фестивал по програмиране и роботика за деца ще се проведе в София

Първият по рода си международен фестивал по програмиране и роботика за деца ще се проведе в София

Аз детето | 2017-10-05

Първият по рода си международен фестивал по програмиране и роботика за деца ще се проведе в София

Tech4Kids е международен фестивал по програмиране и роботика за деца на възраст между 9 и 14 години. Събитието няма аналог в страната и региона. То има за цел да предостави на малчуганите безплатен достъп до занимателни уроци по програмиране и роботика, където лектори са водещи експерти от ИТ индустрията в страната и чужбина. В миналогодишното издание участие взеха над 450 деца, а д-р Анна-Мари Виламовска, секретар на президента на Република България за иновационна и здравна политика откри мероприятието.

През 2017 г. Фестивалът по програмиране и роботика за деца отново получи подкрепата на президентството. Към момента желание за участие в Tech4Kids са заявили над 400 деца, като тенденцията е бройката да нарасне почти двойно до началото на фестивала.

Фестивалът е първото по рода си международно събитие за деца, което има за цел да даде достъп на повече деца до занимателни уроци по програмиране. Презентациите представят основните стъпки в писането на код по един изключително забавен и пленяващ вниманието на децата начин. По време на Tech4Kids малчуганите имат възможността да се срещнат с водещи световни имена в областта на програмирането и заедно с тях да пишат код, с който да управляват дронове и роботи, както и да създават заедно забавни алгоритмични игри.

По време на Tech4Kids малчуганите ще имат възможност да присъстват и на презентации, представени от техни връстници от профилираните училища в страната и региона. Всички деца с интерес към информационните технологии могат да се включат в събитието и да прекарат ден изпълнен с игри, забавления и много нови знания.

Събитието е безплатно за всички деца, които искат да се потопят в света на роботиката и информационните технологии. Единственото нещо, което е необходимо да направите е да помолите родителите си да ви регистрират. Това можете да направите на сайта на фестивала www. 2017.tech4kids.info/, като напишете имейл на: contact-t4k@innovationcenter.tech или се обадите на тел.: +359 896 88 09 61.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град