новини детски

Начало | новини детски | Отново удължават ваканцията в София и други области – вижте къде няма да се учи

Отново удължават ваканцията в София и други области – вижте къде няма да се учи

Аз детето | 2017-01-10

Отново удължават ваканцията в София и други области – вижте къде няма да се учи

В над 70% от училищата на територията на Столична община все още цялостно или частично не е постигната необходимата температура за провеждане на учебни занятия. Ето защо 11 януари (сряда) ще бъде неучебен ден, информира кметът на София Йорданка Фандъкова. В голяма част от училищата на по-високите етажи и в северните или северозападните крила от сградите температурите са под нормите. Според изискванията на Столичната здравна инспекция за провеждане на учебен процес в училищата е нужно температурата в стаите да бъде над 18 градуса.

Измерванията продължават и очакванията са до четвъртък нужните температури да бъдат постигнати. 12 януари (четвъртък) ще е учебен ден, като в правомощията на директорите е да вземат решения за режима на работа в конкретното училище.

„Съжалявам за неудобството за родителите, но здравето на децата е на първо място. При тази ситуация, при липсата на цялостно решение, рискуваме в утрешния ден след като децата отидат на училище, малко след това да бъдат освободени от занятия, което би създало допълнителни затруднения. Към учениците – класните и контролните са неизбежни, затова използвайте свободните дни да се подготвите добре за тях“, заяви Фандъкова.

В Стара Загора пък неучебни ще бъдат дните до края на седмицата. Ваканцията на учениците в община Разград се удължава с още един ден, съобщиха от общинската администрация. Със заповед на кмета д-р Валентин Василев, 11 януари се обявява за неучебен ден за всички училища на територията на общината. Заповедта е във връзка с метеорологичните условия и тежката зимна обстановка, с опазване здравето на учениците. Директорите на учебните заведения се задължават да създадат условия за провеждане на консултации и преструктуриране на учебното съдържание за пропуснатия учебен материал, допълват от общинската администрация. Утрешният ден – 11 януари – ще бъде неучебен за учениците в Сапарева баня, съобщиха от общинската администрация. Предвид усложнената зимна обстановка и възможните рискове за здравето на учениците, ваканцията се удължава. Това се налага заради невъзможността отоплителните инсталации в училището „Христо Ботев“ да постигнат необходимата температура за нормално и безопасно пребиваване на учениците в него. Денят е обявен за неучебен със заповед на кмета на общината Калин Гелев.

Ваканцията за учениците в Дупница се удължава с два дни. Със заповед на кмета на общината Методи Чимев, дните 11 и 12 януари са обявени за неучебни за всички държавни и общински училища в града и селата. Заповедта е във връзка с усложнената метеорологична и епидемиологична обстановка в община Дупница. Това е максималният допустим срок, който кметът има право да определи за неучебни дни, уточниха от администрацията. Учебните занятия ще бъдат подновени на 13 януари.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град