игри за навън

Начало | игри за навън | От макарон за плуване в изстрелваща се ракета

От макарон за плуване в изстрелваща се ракета

Аз детето | 2019-05-23

От  макарон за плуване в изстрелваща се ракета

Знаете ли какво може да се направи от макарон за плуване? Сещате се какво е това, нали? Онези меки и големи тръбички, които ти помагат да плуваш. Ще си кажете, че след като повторихме толкова много тази дума сигурно стават за това. Е, да със сигурност, но има и нещо друго. Идеални са за игра, при това не в басейна или морето, а в космоса или по-точно – в небето. Как ли? Много лесно! С малко въображение, материали и мъничко усилие можете да си изработите чудна ракета, която сами да изстрелвате. Ако пък имате приятели, които биха искали да направят същото после може да си организирате невероятно весело състезание. Но дори и да сте сами в този момент – играта пак ще е чудесна.

За да се случи всичко това обаче ще ви трябват:

  • макарон от пяна за плуване
  • ножица
  • картон
  • цветно тиксо с цвят по ваш избор
  • малък и голям гумен ластик
  • игла

Ето и стъпка по стъпка как да си направите ракетата:

1. Разрежете макарона на две, а след това всяка част на още две. Така ще имате основата за цели четири ракети. Разбира се можете да ги направите и по-големи, но с този размер ще летят по-хубаво и по-високо.

2. След това поставете по-малкото ластиче почти в края на макарона и го дръжте с една ръка, а с другата промушете с иглата, като захващате и ластичето. Така то трябва да влезе в макарона и да излезе от другата страна. Трябва да получите това!

3. После заобиколете по веднъж макарона с всеки стърчащ край на ластичето. Така ще направите ракетата по-здрава.

4. Прикрепете по-големия ластик за по-малкия. Той ще бъде използван за изстрелване на ракетата. Ние използвахме голям ластик, който първо сгънахме на две, че така ракетата се изстрелва по-далече. Просто промушете единия край на големия ластик през по-малкия, а след това го оставете да стърчи отвън и от двете страни. Ето така!

5. Сега остава и да украсите ракетата. Можете като нас просто да залепите цветно тиксо в единия ѝ край, а от другата страна да изрежете няколко триъгълника от картон, който да облепите със същото тиксо и да ги залепите на другия край на ракетата. Ако разбира се според вас ракетата има нужда и от нещо друго – направете го. Върху тези макарони се рисува идеално с маркери.

А сега... Сега е време за изстрелване и забавление. Лесно е – задръжте ракетата с едната си ръка, като ластикът обаче трябва да сочи не към вас, а напред. С пръста на другата ръка дръпнете ластика силно и едновременно пуснете и него и ракетата... и вижте... тя наистина лети!

От макарон за плуване можете да си направите и ето тази красива лодчица!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град