зоокът

Начало | зоокът | Няма да видите по-шантава котка от тази

Няма да видите по-шантава котка от тази

Аз детето | 2016-08-01

Няма да видите по-шантава котка от тази

Котките определено са едни от предпочитаните домашни любимци, особено от по-спокойните хора, които обичат да си седят вкъщи. От векове насам хората са свикнали, че когато имаш котка вкъщи, това автоматично означава спокоен и уютен дом. Красиво и игриво, едно коте е способно да даде много любов и душевно спокойствие на стопанина си. Интимната близост до стопанина и нежното отдаване с безкомпромисните рефлекси и решителност на хищника, което е впечатлило вниманието на хората още от древен Египет. Дивите африкански котки започнали да влизат в домовете на хората, за да търсят в хамбарите мишки и египтяните разбрали, че имат полза от котката. Така постепенно става опитомяването на котките и те стават част от живота на човека. Дори при египтяните домашната котка се превръща в божествено животно. Богинята-котка Басет, която египтяните почитали била изобразявана като седнала котка или като жена с глава на котка. Почитането на котката като свещено животно било толкова силно, че мъртвите котки са били мумифицирани като фараоните.

Пухкави, обичливи и игриви, прекарвайки с тях вечерта в скута си и слушайки доволното им ритмично мъркане, може да забравите всичките си проблеми през деня. През последните години много изследвания доказват успокояващия ефект на котето като домашен любимец. Това знаем за котките, нали? Също както виждате те са с нас от древни времена и би трябвало да сме изучили цялото им поведение. Това обаче съвсем не е така. Може би никога няма да успеем да го направим. Нашите пухкави приятели крият много неща в малките си сладки душички, които ние няма как да разберем.

Ето ви и едно забавно доказателство. Мислите си, че вашата котка понякога се държи странно и прави шантави неща, като да иска да влезе под душа с вас или да изяде някое цвете или пък е доста странно, че обича краставици. Изобщо не е така. Това си е напълно нормално, особено в сравнение с този приятел! Само вижте!

Представя ме ви Кийт, котката с необикновен навик. Само като видите снимката и ще разберете какво имаме предвид. Може би си мислите, че за това, което прави има някакво логично или научно обяснение, обаче няма. Питър Марес, стопанинът на шантавото коте, често го вижда да седи с двете предни лапи вдигнати нагоре във въздуха все едно си мисли, че ей сега ще излети или пък е на рок концерт. Първия път, когато го видял, естествено го снимал, защото решил, че няма да може никога да има шанса да направи подобна уникална снимка. Това обаче не е изобщо така. На следващия ден Кийт отново заел тази поза, след това пак и пак, и пак. Дали се моли на великата котешка богиня или пък се опитва да излети? Никой не знае! А може би просто иска да „чукне пет“ с любимия си стопанин? Каквото и да е, ние го харесваме.

Кийт е най-щурото и забавно коте, което някога сме виждали и нямаме нищо против да си остане такова! Определено развесели деня ни, а надяваме се и вашия. А между другото вие имате ли домашен любимец, който някога да е правил нещо странно. Ще се радваме да споделите с нас!

Снимки: Instagram

Вижте още:
Защо котките имат мустаци?
Пясъчните котки изглеждат като котенца през целия си живот
Осем неща, които големите котки правят точно като малките
Защо котките мъркат?
Канадски сфинкс – котка от друга планета?



Коментари
1 коментар

Ива ДИМИТРОВА, 8 г.,

Публикувано на 15.10.2016

много готина котка

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град