За родители

Начало | За родители | Няма да извиняват служебно отсъствията на децата в ясли и детски градини в София

Няма да извиняват служебно отсъствията на децата в ясли и детски градини в София

Аз детето | 2020-01-27

Няма да извиняват служебно отсъствията на децата в ясли и детски градини в София

Отсъствията на децата, които заради грипната епидемия в София не посещават ясла или детска градина, няма да се извиняват служебно. Това обяви за БГНЕС директорът на Дирекция „Образование“ в Столичната община Мария Минчева.

„Родителите на децата, които не ги пускат на ясла или детска градина, трябва да попълнят заявление, за да им бъде преизчислена таксата, и за да може ръководството на детското заведение да направи разчет за храната. А ако детето е болно, родителите трябва да занесат медицинска бележка от лекар”, посочи Минчева и поясни, че това се прави съгласно действаща Наредба. За детските градини и ясли грипна ваканция няма, поради което малчуганите продължават да ходят на забавачки. В доста градини обаче децата са намалели – на места до 3 от група, поради което са сформирани сборни групи от големи и малки деца.

Междувременно стана ясно, че близо 1/3 от училищата у нас са в грипна ваканция. Това показват последните данни на министерството на образованието. От около 2400-те учебни заведения днес с преустановен учебен процес са 674 школа. От днес – 27-и януари до 4-и февруари поради висока заболеваемост е преустановен учебният процес във всички училища в област Благоевград. В област Ямбол е обявена грипна ваканция от днес до 4-и февруари. Училищата в София-област ще излязат във ваканция от утре – 28-и януари до 4-и февруари, включително. Същата е ситуацията и в Перник.

Във Варна също обявиха грипна ваканция от утре, като учениците следва да са в класните стаи на 6-ти февруари. 6 училища в област Велико Търново преустановяват учебния си процес – в общините Павликени и Сухиндол. Там няма да има занятия от 27-и до 29-и януари. В област Ловеч 7 училища затварят врати от 27-и до 31-ви януари. Учениците във всички 32 училища в област Габрово няма да учат от 27-и до 31-и януари, а в област Кюстендил днес грипната ваканция приключва. В област Кърджали учебният процес ще бъде преустановен от днес до 2-ри февруари, а в област Монтана – до 29-ти януари. От утре (28-и януари) в област Пловдив също ще бъде обявена грипна ваканция до 5 февруари включително.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град