покани

Начало | покани | НСА организира шахматен турнир за деца, пълен с изненади

НСА организира шахматен турнир за деца, пълен с изненади

Аз детето | 2017-11-15

НСА организира шахматен турнир за деца, пълен с изненади

Шахматен клуб „НСА“ и Национална спортна академия „Васил Левски“ организират Втори турнир по ускорен шахмат за деца „Купа „Евро София“, който ще се проведе на 19 ноември 2017 година в София, Студентски град, Национална спортна академия. Състезанието се организира в 7 кръга по швейцарската система и е разделено на три подтурнира: Турнир „А“ за деца до 14 години, Турнир „В“ за деца до 10 години и Турнир „С“ за неградирани деца.

С организирането на това мероприятие Шахматен клуб „НСА“ и Национална спортна академия „Васил Левски“ си поставят две основни цели:
Популяризиране на шахматната игра сред подрастващите, като игра която дава възможност за развитие на логическото мислене, дисциплината и концентрацията. Шахматът като спорт, в който ръка си подават мисълта и съобразителността, импровизацията и въображението, решителността и творчеството. Шахматът като спорт и като игра, като завладяващ и занимателен процес.
Турнирите да бъдат като поле-тренажор за провеждане на практически занимания на студентите по шахмат от НСА „Васил Левски“, в качеството им на спортни педагози и треньори, организатори и съдии на практика.

Организаторите са подсигурили награди и лакомства за всички участници. Много изненади и забавления за малчуганите. За победителите ще има купи, медали, грамоти и много предметни награди. Организирана е и томбола, която да зарадва децата и родителите им.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град