новини детски

Начало | новини детски | Нова детска площадка в кв. “Хиподрума”, София

Нова детска площадка в кв. “Хиподрума”, София

Аз детето | 2008-04-21

Нова детска площадка в кв. “Хиподрума”, София

Четирима прерязаха лентата на новата детска площадка в столичния кв. “Хиподрума”. Официалното откриване на съоръжението беше поверено на кмета на район “Красно село” Пламен Църноречки и изпълнителния директор на Екопак Кирил Здравков. В церемонията се включиха и техните деца, които с гордост прерязаха лентата пред очите на стотиците малчугани от квартала и техните родители. Така ден преди Цветница, 18 април 2008 г., – един от най-красивите пролетни празници, децата от район Красно село получиха своята нова, красива и модерна детска площадка, на която да играят спокойно и безопасно.

За всички присъстващи на празника от шестте квартала на района беше организиран забавен детски еко-спектакъл с образователни игри, песни, танци, викторини, подаръци и много изненади. Той е част от информационно-образователната кампания на Екопак за популяризиране на разделното събиране на отпадъци от опаковки, които ползват системите с три цветни контейнера: син, жълт и зелен. Малчуганите от кв. “Красно село”, “Лагера”, “Славия”, “Хиподрума”, “Бели брези” и “Борово” показаха завидни познания за разделното събиране и видовете опаковки, които могат да се изхвърлят или не бива да попадат в цветните контейнери. Затова и получаваха многобройни награди.

Официални гости на събитието бяха още председателят на Комисията по екология към Столична община Лорита Радева и директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град