Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Никола Тесла във фокуса на нов български детски игрален филм – „Случаят Тесла“

Никола Тесла във фокуса на нов български детски игрален филм – „Случаят Тесла“

Аз детето | 2019-01-24

Никола Тесла във фокуса на нов български детски игрален филм – „Случаят Тесла“

След успеха на българската лента „Случаят Кюри“ и най-вече заради положителната оценка на малките зрители, поредицата продължава със „Случаят Тèсла“, който е втори самостоятелен филмов проект от детска поредица. Главните роли във филма отново са поверени на чаровните: Зорница Иванова (Рая) и Мартин Паунов (Тони), а от изключително важно значение за режисьора на филма Андрей Хадживасилев, е да се запази позитивният поглед към науката като отличителен образователен сюжетен елемент. Основна роля в действието ще играят още взаимоотношенията между героите и техните първи любовни трепети или тъй нареченото „харесване” в тази възраст, както и грижата към природата. Оригиналният сценарий е на Виктория Иванова, а продуценти отново са Пламен Йорданов и Андрей Хадживасилев.

„Случаят Тèсла” е съвременна история за приключенията на вече 10-годишните Тони и Рая, които са станали приятели след предишните перипетии от „Случаят Кюри“. Като обещаващ млад „изобретател”, Тони разработва уред за синтез на безжично електричество, вдъхновен от ексцентричния учен Никола Тèсла. Тони силно вярва, че откритието му ще разреши световната енергийна криза. За негово разочарование се налага да замине на лагер със съучениците си. Кани за компания любимата си приятелка и съседка Рая, която приема с радост, защото за пореден път е изоставена от вечно пътуващите си родители. Оцеляването сред природата съвсем няма да е единственото препятствие, което очаква Тони. Главатарят на местните скаути Виктор ревнува от Тони, решава да провали научните му опити и да спечели сърцето на Рая, докато тя разплита загадката за тайнствен върколак, бродещ в гората.

Филмовият проект „Случаят Тèсла“ е завършен на етап сценарий и предстои да бъде цялостно финансиран. Съвсем скоро започва и най-важният етап от реализацията му – кастингите за новите детски роли. Повече информация за тях ще бъдат обявени в официалния сайт на продукцията – http://theteslacase.com/



Коментари
1 коментар

Николaй Йорданов, 11 г.,

Публикувано на 24.01.2019

Как мога да участвам?

От редакцията: Здравей, за сега това е информацията. Когато стане ясно как и къде ще се кандидатства ще пишем пак.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град