интересно

Начало | интересно | Невероятното приключение в Албена

Невероятното приключение в Албена

Тереза Халаби | 2015-08-05

Невероятното приключение в Албена

Това лято си прекарахме хубаво на Албена. Преди да тръгнем трябваше да резервираме хотел, но всички места бяха заети. Тръгнахме към Албена без резервация и се надявахме да намерим хотел. За наше щастие имаше свободни хотели и се настанихме в стая за петима, защото бяхме всички. В съседната стая имаше две деца, с които се сприятелихме и се уговорихме да отидем заедно на плажа.

Тръгнахме четиримата, но брат ми се загледа по сладоледите и много искаше един, но те не бяха по пътя за плажа. Отидохме а си вземем сладолед и се надявахме да не се изгубим, но не продължихме към плажа, а на обратната посока. Едно от децата ме попита защо толкова много време вървим към плажа, нали беше на 7 минути от хотела. Тогава се усетих че сме объркали пътя и тръгнахме на обратната посока.

Баба ми се обади да ме пита как сме, аз не ѝ казах, че сме се загубили, а казах, че се забавляваме много. Обикаляхме, обикаляхме, но улиците бяха пусти, всички бяха на плажа на този хубав слънчев ден. За щастие близо имаше кафене и попитахме къде е плажа, кафеджията ни упъти от къде да минем по-пряко и тръгнахме.

За щастие стигнахме. Флагът беше зелен, времето беше приятно. Постелихме си кърпите на пясъка, извадихме плажните масла и започнахме да си играем с топката. Изведнъж един самолет прелетя над нас! Подът му се отвори и от него паднаха много пояси, беше нещо като реклама. Брат ми се опита да хване един но едно момче го взе преди него, видях, че още един пояс падна, до сега не бях хващала нито един, но сега той беше мой. Подарих го на едното дете от приятелите ни, защото беше малко. Няколко часа бяхме на плажа, но на брат ми му стана студено, защото вече беше късничко. Не забравихме да си вземем и мидички за спомен.

Прибрахме се в хотела. Разказах на всички какво ни се случи, те започнаха да се цупят, но после си казаха „поне си изкарахте добре, нали?“ Брат ми вече беше заспал, а аз гледах морето от балкона, казах си „колко е хубаво да замениш скучното си ежедневие с някое приключение“.

Участва в конкурса „Моето невероятно лятно приключение



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град