покани

Начало | покани | Необятният свят на водата събира всички деца в музея „Земята и хората“

Необятният свят на водата събира всички деца в музея „Земята и хората“

Аз детето | 2015-03-19

Необятният свят на водата събира всички деца в музея „Земята и хората“

На 20, 21,22 март в национален музей „Земята и хората“ ще се състои Детски образователен център за водата. Инициативата се организира по случай 22 март – световен ден на водата от сдружение „Аз обичам водата“ и Българска асоциация по водите с подкрепата на Министерство на околната среда и водите и Столична община.

В експозиционната зала на музея ще се обособят разнообразни занимателни кътове за деца от всички възрасти – ателиета, работилници, лаборатории, интерактивни сцени с приказки и любимите анимационни герои Капчо и Капчица от детските познавателни книжки на дружество „Софийска вода“. Малките посетители ще имат възможност сами да майсторят предмети по традиционни занаятчийски технологии, да рисуват и моделират на водна тематика, да издигнат макети на градове с реки, да се пробват в изкуството декупаж. Най-любознателните ще правят опити и експерименти, за да изследват химичните и физични свойства на водата, а най-смелите – ще вземат първи уроци за реакция при водни бедствия от патрулите на Водоспасителната служба при БЧК.

В събота и неделя на 21 и 22 март всички посетители ще имат възможност да измерят нивата на водно съдържание в своя организъм, ако се включат в акцията Н2Обичам, инициатива на сдружение „Аз обичам водата“ и компания „Девин“. Участието в Детски образователен център за водата е напълно безплатно като с приоритет са посетителите с предварителна електронна заявка на адрес: http://waterbridge.info/2886/news/седмица-на-водата-в-музея-земята-и-хор/

Пълната програма на събитията в Седмицата на водата следете на сайта www.waterbridge.info.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град