малък готвач

Начало | малък готвач | Най-вкусните рибни пръстчета, които ще се харесат на всяко дете

Най-вкусните рибни пръстчета, които ще се харесат на всяко дете

Аз детето | 2019-06-03

Най-вкусните рибни пръстчета, които ще се харесат на всяко дете

Обичате ли риба? Най-вероятно не чак толкова много, колкото други храни. Не защото не е вкусна, а заради всички кости с които трябва да се внимава. Сигурно и затова все повечето от вас посягат към така наречените рибни пръстчета. Те са вкусни, почти готови и очевидно са риба... Но дали е съвсем така – след като се продават замразени и полуготови не е много сигурно от какво точно и как са направени. Може и да имат хубав вкус, но дали са чак толкова полезни – никой не знае. Със сигурност обаче ще знаете какво има в тях ако си ги приготвяте сами у дома. И знаете ли – ще ви разкрием една тайна – домашно приготвените са още по-вкусни и изобщо не е толкова трудно да си ги направиш. За да ви го докажем споделяме с вас и любимата си рецепта.

Ето и необходимите продукти!

  • 1 супена лъжица олио или зехтин
  • 3 тънки филета бяла риба – общо около 400 г
  • 1 чаена чаша брашно
  • 2-3 сухара
  • 1 лимон
  • 1 яйце
  • щипка сол
  • щипка черен пипер

Ето и как точно се правят:

Включете фурната да се загрява на 170 градуса. Разбира се ако не се оправяте с нея достатъчно добре ще е хубаво да помолите за помощ. Постелете дъното на тава с хартия за печене, а рибните филета нарежете на 4 „пръстчета“. Лесно е! Просто взимате филето, поставяте го на дъска и с ножа режете по широчина на 4 дебели ленти.

В голяма чиния поставете брашното, натрошете сухарите и също ги сложете там, както и малко сол, черен пипер и няколко капки лимонов сок. Разбъркайте всичко, за да се омеси добре и хубаво овъргаляйте нарязаните рибни филета вътре. Не ги вадете веднага обаче, а ги оставете малко да престоят. През това време вие имате още малко работа. В чиния за супа поставете едно яйце и го разбийте добре. После просто потопете всяко рибно пръстче в яйцето и ги наредете в тавичката.

Печете рибните пръстчета за около 20-30 минути или докато отгоре добият златист загар. Това е всичко!

За повече удоволствие и вкус можете да ги хапвате с любимия си сос и зелена салата или пък да нарежете малко краставица, домати и да ги поставите в питка. Така ще получите вкусен рибен сандвич. Каквото и да изберете гарантираме, че тези пръстчета са много вкусни и никога вече няма да пренебрегвате рибата. Поне в този неин вариант.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град