сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Най-модерният пролетен аксесоар: тролска косичка

Най-модерният пролетен аксесоар: тролска косичка

Аз детето | 2017-03-27

Най-модерният пролетен аксесоар: тролска косичка

Няма да питаме дали тук има фенове на тролчетата, защото сме не сто, а хиляда процента убедени, че повечето от вас ги харесват. Те са малки, сладки и забавни. Обичат да се наслаждават на живота, да танцуват, а музиката е част от живота им и всяко приключение и предизвикателство, пред което трябва да се изправят. Естествено най-впечатляващата част от тези цветни приятели е косата. Сама по себе си тя е толкова щура, че им придава очарователния вид. Да ви кажем честно много им завиждаме за косичките: така цветни, щръкнали и весели. Сигурно и те самите затова са така весели, как може да не си щастлив, когато имаш коса все едно е директно взета от дъгата или по-скоро от пролетната дъга. Сега ще ви изненадаме като ви кажем, че и вие можете да имате подобна прическа. Е, да, няма да обхваща цялата ви глава, но определено ще се получи един страхотен пролетен аксесоар за глава, който можете да носите навсякъде и сме сигурни, че всеки, който ви види ще се усмихва. Затова ето ви специалната идея за момичета вдъхновена от забавните тролчета!

За да направите и вие тази красива тролска диадема, ще ви трябват:

  • обикновена диадема за коса – най-добре би било да няма по нея никакви украси, ама и да има ще стане по-интересно
  • тюл – това е вид мрежест плат (попитайте мама, сигурни сме, че тя знае откъде да вземе)
  • ножица
  • ластик
  • филц, хартия или друг плат
  • панделка
  • лепило

Хайде да творим:

Първото, което трябва да направите е да разрежете тюла на няколко широки и дълги ленти. За една обикновена диадема на нас ни трябваха около 15 ленти. След което трябва да ги завържете за диадемата. Лесно е, особено с начина, който ще ви предложим. Вземете една от лентите и я сгънете на две, така че краищата ѝ да са равни. След това пъхнете сгънатия край, който е двоен, под диадемата, така че да мине от другата ѝ страна, съвсем малко, колкото да стърчи леко. Тогава пъхнете единичния край в дупката между двата сгънати края и го издърпайте докрай. Ето че имате един здрав и хубав възел.

Така направете с всички ленти, така че цялата диадема да се покрие с тях, като трябва да са плътно една до друга. Накрая най-отгоре ги захванете с едно ластиче като на опашка, като оставите по-голямата част от плата надолу свободна, а също и част от горния край. Върху ластичето завържете цветна панделка, така че да не се вижда.

Не ви ли прилича вече на тролска косичка? За по-голям разкош от едната страна можете да направите цвете от филц, друг плат или дори хартия и да го залепите върху тюла. Това е всичко! Сега я изпробвайте! Не сте ли най-красивото тролче, което някога сте виждали и... Забележете – веднага щом си сложите диадемата, светът ще стане някак си по-забавен!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град