малък готвач

Начало | малък готвач | Най-лесната и интересна рецепта за близалки опитайте и си направете вкусното лакомство у дома

Най-лесната и интересна рецепта за близалки опитайте и си направете вкусното лакомство у дома

Аз детето | 2019-11-04

Най-лесната и интересна рецепта за близалки опитайте и си направете вкусното лакомство у дома

Обичате ли близалки? Всички деца нямат против да се наслаждават понякога на тези твърди, но и вкусни бонбони на клечки – да, така са ги наричали при самото им създаване. И макар да знаете, че не са чак толкова полезни, една близалка от време на време няма да ви навреди. Особено пък ако си я направите и сами! И изобщо не ни казвайте, че това е невъзможно! Има лесен начин да си направите ваши близалки у дома. Съставките за тях също можете да намерите във всеки магазин. Единственото по-голямо предизвикателство ще бъде да намерите някой възрастен да ви помогне, защото ще трябва да се занимавате с врящи течности. Но сме сигурни, че дори и възрастните си падат по близалките и няма да ви откажат помощ за тази интересна рецепта. Така че ето ви направо и продуктите! С такова количество ще получите около 5-6 близалки.

  • 2 чаени чаши захар
  • 5 супени лъжици оризов сироп
  • 500 мл портокалов сок
  • 1 пакетче шарени шоколадови пръчици

Ще ви трябват също:

  • 5-6 клечки за близалки
  • тенджера
  • дървена лъжица
  • хартия за печене

Лесно е, но горещо, затова внимавайте!

Най-добре ще е първо да подготвите всичко като за целта отворете шоколадовите пръчици и още по-добре ги изсипете в чиния, а хартията за печене постелете в тавата, като наредите и клечките за близалки на известно разстояние и оставите отгоре място за самите близалки. Всъщност можете да направите това, докато вашият помощник подготвя сместа. Това също е много важно, защото тя се втвърдява лесно и трябва да се действа бързо, докато е още гореща.

Пък да не говорим, че и инструкциите, които ще давате през цялото време също са важни, особено след като само вие сте прочели рецептата. Сега котлонът трябва да се включи на средна степен и в тенджерката да се изсипят захарта, оризовият сироп и портокаловият сок и да се оставят да кипнат. Когато са заврели е важно сместа да се бърка постоянно, за да не загори и захарта да се разтвори. Това става доста бързо, но все пак знайте, че бъркането продължава докато не се получи много гъста смес! Почти като картофено пюре!

В този момент тенджерата се сваля от котлона и с помощта на лъжица или пък направо изсипване, ако асистентът ви може, ще изсипва над наредените от вас клечки за близалки – по малко за всяка клечка. След това вие внимателно отгоре можете да поръсите и с малко шарени пръчици. Това добавя още повече вкус и цвят! Ако пък сложите по-малко портокалов сок близалките ви ще станат и прозрачни и пръчиците ще се виждат. После оставяте за около 15 минути да си „починат“ и са готови!

Стават много вкусни!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град