игри за навън

Начало | игри за навън | Най-готините зимни игри

Най-готините зимни игри

Аз детето | 2023-02-05

Най-готините зимни игри

Само защото навън е снежно и студено, това не означава, че трябва да си седите постоянно вкъщи. Особено пък когато въпреки снега навън грее слънце и времето изглежда толкова хубаво. Знаете ли, зимата може да е много забавна и то не само, защото през това време от годината играем на игри, които няма как да станат иначе като правене на снежни човеци, игра със снежни топки и други такива. А и не само това... Зимата може да бъде дори най-подходящият сезон за много интересни игри и за дишане на малко свеж въздух. Какво искаме да кажем ли? През зимата могат да бъдат играни много повече игри със снега, отколкото си мислите. Ето ги и нашите предложения.

Шапката и снежният човек

Какво е зимата без правенето на снежни човеци, нали? Ако поне веднъж не направиш такъв, имаш чувството, че изобщо не е имало зима. А какво ще кажете освен да му се порадвате и да поиграете с него. Направете го както трябва – с морков за нос, камъчета за очи и т. н., но не му слагайте шапка. След като вашият снежен човек е готов, намерете някоя шапка и се отдалечете на няколко метра от него. Застанете един зад друг и всеки трябва да хвърли шапката така, че тя да „кацне“ на главата на снежния човек. Играчът, който първи успее да направи това е победител.

Носът на снежния човек

Ако играта е свършила прекалено бързо, не ви харесва чак толкова или ви се играе още, не бързайте да изоставяте вашия снежен приятел. Този път оставете шапката, но му вземете носа. След това отново се отдалечете на около 3-4 метра и застанете в редичка. Този път обаче играта е друга – със затворени очи всеки трябва да се опита да стигне до снежния човек и да сложи моркова на мястото му. Този, който е най-близо до правилното място печели.

Снежна щафета

Тази игра е идеална ако не ви се правят снежни човеци, а ви се тича и играе нещо по-бързо и по-весело. За нея обаче ще ви трябват два или повече отбора с еднакъв брой играчи. Така че съберете всички деца наоколо, дори и тези, които не познавате. Покрай играта ще се запознаете и кой знае, може да станете добри приятели. След това изберете и по един капитан от всеки отбор. Нека капитаните направят по една снежна топка. След това определете откъде докъде ще е игралното поле. След това отново се наредете един след друг и щафетата може да започне. Всеки играч, държейки снежната топка, трябва да тича от едната страна на полето до другата и да се върне обратно, като връщайки се обратно предава снежната щафета на другия играч, който прави същото и така докато свършат всички. Отборът, чийто играчи се изредят първи печели играта. За да е още по-интересно, можете да си направите и снежни препятствия по пътя.

Снежна гоненица

Тази игра е същата като обикновената гоненица или почти. Отново има човек, който гони и такива, които бягат. Само дето условието е, че тези, които бягат трябва да стъпват в следите на останалите и не трябва да стъпват извън тях. Ако го направят, изгарят. Същото става и ако ги хванат. Победител е този, който остане последен и не е нито хванат, нито изгорял.

Снежен бейзбол

Започнете забавата като направите голяма купчина от снежни топки. След това определете кой ще е този, който ще хвърля топките, а останалите ще ги целят. За тази цел ще ви трябва и по една пластмасова бутилка. След това играта започва. Всеки един от вас се изрежда да удря снежните топки, които му биват подхвърляни. Ако успее, печели една точка, а ако ли не, изгаря и следващият е наред. Този, който уцели най-много топки е победител и следващият хвърлящ. Всъщност знаете ли, че този, който хвърля топките се нарича питчър, така че е по-правилно да кажем: той ще бъде следващият питчър. Но както и да му казвате, важното е да се забавлявате.

Снимка: pixabay.com

Вижте още:
Полезни съвети как да направим идеалния снежен човек
Зимни варианти на най-забавните игри
Няколко съвета за зимни приключения



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град