новини детски

Начало | новини детски | Най-голямата изложба на екзотични папагали в Източна Европа гостува в София

Най-голямата изложба на екзотични папагали в Източна Европа гостува в София

Аз детето | 2015-12-04

Най-голямата изложба на екзотични папагали в Източна Европа гостува в София

На 3-ти декември в „София Ринг Мол“ бе официално открита изложба на редки, големи папагали от цял свят. Изложбата се нарича „Macaw Garden Show“ и ще гостува до 2-ри февруари. В нея са включени над 20 вида пернати: седем вида Ара, четири вида Какаду, Амазона, Жако, Еклектус, като и три вида много редки птици. Това са Хиацинтовата Ара Джулс, както казват децата „Синия папагал от филма Рио“, Токо Тукана Рафи и Златния папагал – Съни.

Това което прави изложбата още по-вълнуваща е фактът, че птиците не са поставени в клетки, нямат прегради, а са свободни. Те са специално подготвени за целта и по този начин всеки може да се наслади на красотата им така, както би ги видял в естествената им среда. За това допринася и многото специален интериор, който ви кара да се чувствате като в истинска джунгла.

В специална зона, посетителите може да се докоснат лично до избран любимец, да го нахранят или да си направят уникална снимка за спомен с него. Настроението се покачва и от факта, че всеки посетил изложбата се включва в томбола за спечелването на един говорящ папагал от вида Кралско Жако. Както споделят организаторите от Macaw Garden Show: „Сигурни сме че тази Коледа, най-желания подарък на децата в София за домашен любимец, ще е папагал“.

Изложбата пристига от Пловдив, където гостува повече от месец при голям зрителски интерес за малки и за големи. Някои се запалиха дотолкова по красотата на папагалите, че дори две двойки си направиха нестандартни предложения за брак в залата с помощта на птиците.

Столичани и гости на града ще могат да се насладят на Macaw Garden Show от днес до 2-ри февруари, в София Ринг Мол, Fun Ring Park, ет.1 – всеки ден от 10 ч. до 21 ч.

Снимка: Sofia Ring Mall



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град