зоокът

Начало | зоокът | Най-добрият ми приятел – кучето ми Ерик

Най-добрият ми приятел – кучето ми Ерик

Божидара Досева | 2014-09-10

Най-добрият ми приятел – кучето ми Ерик

Миналият месец мама ме изпрати до борсата да купя плодове и зеленчуци. Взех и кучето ми Ерик. Породата му е Голдън Ретривър. Той е много добър и умен. Когато отидохме там не ме пуснаха да вляза с него и го завързах за бариерата до охраната. Докато търсех доматите един човек взе телефона от джоба ми и побягна. Минаха няколко секунди докато осъзная какво се бе случило. Затичах се да го гоня. Крещях му да ми го върне, но той само се забързваше. Хората ни гледаха и нищо не правеха. Крадецът щеше да излезе, но видя охраната и продължи напред. Мислеше да мине през другия изход. Ерик като ни видя как се гоним залая много силно. Аз го извиках по име тичайки и го помолих за помощ. Не знам какво направи той, защото го задминах, но след няколко секунди се чу силно чегъртане. Ерик беше подгонил крадеца, а заедно с каишката му се влачеше цялата бариера. Крадецът се уплаши пусна телефона ми и изчезна през другият изход. Кучето хвана телефона с устата си и ми го даде.

Единствената му повреда беше че по калъфа му имаше следи от зъби. Хората ни ръкопляскаха. Е, разбира се трябваше да платя изкъртената бариера, но си тръгнахме от борсата с много зеленчуци и плодове дадени ни от продавачите като подарък за шоуто, което разиграхме.

След няколко дни чухме по новините, че са хванали крадеца и дойдоха репортери, за да говорят с мен и да снимат Ерик. По-късно дори дадоха медал на Ерик.



Коментари
1 коментар

eva gocheva, 10 г.,

Публикувано на 10.09.2014

I az imam kuche i mnogo go obicham,no e mnogo bolno ot teniq i neznam dali ste ozdravee toi i pri naz ot 3/4 godini...zagubih edno kuche neiskam za zagubq oshte edno

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град