сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Най-бързото и ефектно боядисване на яйца

Най-бързото и ефектно боядисване на яйца

Аз детето | 2017-03-29

Най-бързото и ефектно боядисване на яйца

Знаете ли, че тази година Великден се пада на 16-ти април, което означава, че наближава съвсем скоро. Ние също бяхме забравили и се учудихме колко е скоро. Знаем, че и вие като нас обичате Великден. Това е един от най-хубавите пролетни празници пълен с шарени яйца, които всеки се опитва да изрисува по най-красивия начин, топли и ароматни козунаци и разбира се най-веселата част – чукането с боядисаните преди това яйца. Знаем, че всеки има свои начин за шарене на яйцата и със сигурност вие имате много идеи и за тази година, но се осмеляваме да ви предложим този ефектен, бърз и много лесен начин!

За да си направите и вие такива шарени яйца естествено ще ви трябват твърдо сварени яйца, бои за яйца (най-добре от тези перлените, които се продават в нещо като малки тубички) и центрофуга за салата. Надяваме се имате вкъщи това изобретение! Ако нямате просто го заместете с буркан.

Ако ще използвате центрофуга то можете да боядисвате едновременно три яйца, а с буркан по едно. Причината за това е, че ако сложите повече просто има вероятност да се счупят, поне при нас така се получи. Имайте предвид също, че яйцата трябва да са твърдо сварени и студени, в никакъв случай топли, защото тогава със сигурност ще се счупят. Цялата работа е, че слагате яйцата в центрофугата, върху тях капвате няколко капки различни цветове боя, затваряте с капака и съвсем леко завъртате с помощта на дръжката. Така въртите леко и внимателно около 2-3 минути и след това можете да видите какво се е получило. Стават изненадващо красиви и шарени яйца.

Ако сте решили да използвате буркана, взимате едно яйце, слагате го вътре, след това отгоре отново капвате различни цветове с боя и здраво затваряте с капачка. Накрая разклащате буркана, ама не като маракас, а просто много бавно и плавно го обръщате нагоре и надолу поне 10 пъти. След това отваряте и имате същия ефект: интересно боядисано и много шарено яйце. Опитайте, сигурни сме, че сами ще се изненадате от резултатите!

Още интересни великденски идеи можете да намерите тук!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град