Лаборатория

Начало | Лаборатория | Нашите странни и интересни инцидентни балони

Нашите странни и интересни инцидентни балони

Аз детето | 2017-08-26

Нашите странни и интересни инцидентни балони

Не мислехме да ви показваме нищо с балони, но явно балоните са смятали, че трябва. Това, което сега ще ви кажем как да си направите е доста интересно и съвсем инцидентно, затова сме щастливи, че като едни умели детективи разбрахме как точно е станал този „инцидент“, който в крайна сметка се оказа по-добър от първоначалната ни идея. За нея въобще няма да говорим сега, а ще ви покажем как да си направите едни доста шантави и странни, но пък супер интересни и готини балони. Те не са нито сапунени мехурчета, нито онези другите, които летят, но пък със сигурност ще ви впечатлят. Те никога не се пукат, само изпускат въздуха и са особено разтегливи... Какво ще кажете направо да опитате и да видите колко интересни са.

Ако сте решили да ни се доверите за този експеримент, то си осигурете:

  • тубичка бяло гъсто лепило C200
  • половин чаша вода
  • половин пакетче нишесте
  • купичка
  • боя за храна
  • сламка

Преди да започнете да правите тези странни балони трябва да ви кажем, че това което ще постигнете всъщност не става само за балони – можете да го оформяте и размазвате както ви харесва. Прави се по следния начин:

Първо сипете нишестето в чашата вода и го разбъркайте така че да се разтвори във водата. В купичката пък изстискайте лепилото. Не се тревожете, после лесно ще я измиете. Няма да останете с една ужасно лепкава купичка. След като сте изстискали лепилото започнете бавно да добавяте водата и нишестето и да бъркате, бъркайте и бъркайте, докато се получи гъста и леко течлива течност. Общо взето трябва да стане като тесто за палачинки. Естествено няма да си правите палачинки от това. Ако ви се струва по-гъсто можете просто да добавите още малко вода. Накрая му добавете и малко цвят с боя за храна, каквато искате, нека е любимият ви.

Накрая извадете странната извънземна слуз от купичката. Вижте как се разтяга! Странно е, но и толкова интересно. А ако я закрепите на върха на сламка и надуете от другата страна, ще получите най-интересните балони, които сте виждали някога.

Това е всичко! Няма някакъв „бум“ или „еха“ ефект, но пък сме сигурни, че ще ви се стори интересно веднага щом го хванете в ръце!



Коментари
4 коментара

Памела , 16 г.,

Публикувано на 26.08.2017

Какво лепило трябва да се използва?
От редакцията: Може C200, но вероятно може и с друго, което не се стяга много бързо.

Яница , 10 г.,

Публикувано на 31.08.2017

ЕХАА, много интересноо

Яница , 10 г.,

Публикувано на 31.08.2017

може да добавите за гуменото яйце. материалите са оцет и яйце.в 1 чаша се слага яйцето и се полива с оцет.след това се оставя за 2 дни в чашата.когато минат се обелва и е готово ВНИМАНИЕ ПУКА СЕ ЛЕСНО

Вероника Иванова , 9годи г.,

Публикувано на 28.05.2020

Лоша рецепта. С толкова много вода се разводнява.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град