интересно

Начало | интересно | Нашата мечта: най-сладкото място на Земята!

Нашата мечта: най-сладкото място на Земята!

Аз детето | 2018-02-15

Нашата мечта: най-сладкото място на Земята!

Понеже сте деца, няма как да не знаете, че най-любимата храна на всички деца по света са сладките неща: бонбони, шоколади, близалки, сладолед, кексчета и всичко в което има захар. Знаете ли обаче, че и възрастните също обожават сладкото, просто не го показват, защото искат да ви дадат добър пример за това какви храни трябва да ядете по-често. За съжаление бонбоните и шоколадът не са сред тях, но и на възрастните очите също стават на понички, когато попаднат в магазин за сладкиши. Ммм... понички... Говорейки за магазин за сладкиши, знаете ли къде се намира най-големият такъв, който е наша мечта. Мечтаем един ден да го посетим и сигурно няма да искаме да излезем оттам, но това е друга тема за разговор... Може би ще си помислите в САЩ, Франция, Китай или някоя подобна държава, ама въобще няма да сте прави.

Най-големият магазин за сладкиши в света, който е пълен с всякакви сладости се намира в Обединените арабски емирства. Обединените арабски емирства са арабска държава, разположена в югоизточната част на Арабския полуостров в Югозападна Азия. Тя включва 7 емирства: Абу Даби, Аджман, Дубай, Рас ал-Хайма, Ум ал-Куейн, Фуджейра и Шарджа. При това магазинът е открит само преди 2 години и е огромен. Просто не можете да си представите колко е голям и е пълен само със захарни неща. Всичко сладко за което се сетите, а даже и такива неща, които никога не сте виждали преди.

Дървото от близалки е една от най-големите гордости на магазина и затова стои на централно място пред вратата. Както се досещате то е окичено с близалки, от които всеки посетител може ей така да си откъсне за да ги опита. Ама като казваме близалки, не си представяйте от онези малки топчета. Те са големи, цветни и са съставени само от най-естествените съставки. Плодове и захар! В този невероятен магазин се продават също и едни от най-огромните шоколади. За да сме точни, ако ги изправите височината им ще бъде около 2 метра. Не знаем колко килограма тежат, но и това ни стига! Ех, вече се размечтахме... Сега ще се размечтаете и вие като разберете, че магазинът, който се намира в Дубай е с площ от 3 хиляди квадратни метра – истински рай за любителите на сладкото.

Освен това тук могат да се намерят сладкиши от целия свят. Първоначалната идея не била точно такава, но магазинът бил толкова голям, че арабските бизнесмени не могли да го запълнят само със собствено производство. Затова започнали да внасят изящни орехови сладкиши от Русия, шоколадови Hello Kitty, италиански сладолед и дори меденки от България. И още куп сладкиши! Ние вече започваме да събираме пари за една екскурзия до Дубай и за посещение на магазин Candylicious, защото благодарение на него ще сбъднем една наша отдавнашна мечта: да попаднем във вълшебната страна на сладкишите.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град