спорт

Начало | спорт | Наша танцова двойка в Световния топ 12 по спортни танци

Наша танцова двойка в Световния топ 12 по спортни танци

Аз детето | 2013-02-12

Наша танцова двойка в Световния топ 12 по спортни танци

Танцовата двойка Николай Колев и Елеонора Дъбова постигна огромен успех на Световното първенство по спортни танци, провело се в град Басано дел Грапа, Италия, попадайки в полуфинала. Представителите на клубовете Тандем-Тунджа и Нефтохимик'78 – Бургас мериха сили с най-силните двойки в света в категорията на Юноши старша възраст (до 15 г.) и с огнени стъпки си проби място до 11-то място в крайното класиране. Подобно постижение няма аналог за българските танци за последните 7-8 години, което идва още веднъж да покаже, че бъдеще пред спортните танци в България има.

Ники и Ели започнаха своето участие на Световното първенство от първи кръг, където в стартовия състав бяха записани 64 танцови двойки, представляващи 35 страни. Младият тандем премина последователно 4 кръга, за да достигне така мечтания световен полуфинал, оставяйки зад себе си представители на едни от най-титулуваните страни в танцовия свят.

Виновни за успеха са треньорите на младата двойка Георги Найденов, Олга Седова и Диана Мешкова, които вложиха неимоверни усилия в подготовката на двойката за участието на световното и резултатът не закъсня. Огромен тласък за тяхното развитие даде и проведения двуседмичен танцов лагер-сбор в столицата на Русия – Москва, където Ники и Ели тренираха под професионалните погледи на едни от легендите на световните танци – Сергей Дуванов и Светлана Тверянович – многократни шампиони на Русия и финалисти от Световни първенства.

С постижението си Николай и Елеонора отварят нова страница в историята на българските танци и очертава положителна тенденция за връщането на позагубената слава. Пред двойката оттук нататък предстои серия от състезания от Национални и Междунарояния спортен календар, където клубните ръководства ще очакват отлични резултати.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град