новини детски

Начало | новини детски | Нарисувайте цветовете на вашето лято и участвайте в конкурс

Нарисувайте цветовете на вашето лято и участвайте в конкурс

Аз детето | 2014-07-01

Нарисувайте цветовете на вашето лято и участвайте в конкурс

Лято е, сигурни сме, че вече си го прекарвате забавно, цветно и страхотно. А какво ще кажете за идеята, да се позабавлявате с нещо още през лятото – да рисувате. Рисуването е интересно, приятно, развива въображението, а и можете да участвате в конкурс. Народно Читалище „ Европа-2004” ви кани да участвате в  V- тия национален конкурс за детска рисунка на тема „Цветовете на моето лятото”.

Темата на конкурса цели да отрази най-красивите летни гледки и преживявания, свързани с ваканцията, пътувания, футболни страсти и всички други впечатляващи моменти от лято 2014.
В конкурса могат да участват творби на деца на възраст от 3 до 15 години, разделени в три възрастови групи:
1. Първа възрастова група – деца от  3 до 7 години;
2.  Втора възрастова група – ученици от 8 до 12 години;
3.  Трета възрастова група – ученици  13 до 15 години.

За да е валидно участието ви, запомнете тези правила:

  • Творбите трябва да са изпълнени на формат 35/50 см. или на блоков лист и по възможност паспартирани във формат 50/ 70 см. ( 35/ 50 см. за творбите на  блоков лист)
  • Допустими са разнообразни графични и живописни материали, както и апликации по избор на учениците – моливи, въглени, туш, акварел, темпера, пастели, фулмастери, и т. н.
  • На гърба на всяка рисунка се изписват: трите имена на участника, години, пълно наименование и адрес на училището, телефон за връзка или е-mail.
  • След приключване на конкурса рисунките остават собственост на НЧ „Европа-2004”, което си запазва правото да ги използва в свои изяви и изложби, реклами и благотворителност.
  • За всички класирали се участници са предвидени предметни награди и грамоти.
  • Конкурсните творби се предоставят в сградата на читалището на адрес: гр. Пловдив, ул.”Марин Дринов” № 2 до 20.10.2014 г.

Класирането на детските творби се извършва по възрастови групи от компетентно жури, включващо професионални художници, учители по изобразително изкуство, както и представител на организаторите.

Снимка: freeimages.com



Коментари
3 коментара

Даниел Петков, 10 г.,

Публикувано на 02.07.2014

Ако живеем в град , който е далеч от Пловдив, ще трябва ли да ходим чак до там, или можем да изпратим рисунките през Интернет?

От редакцията: Попитахме организаторите от Народно читалище "Евпора" – Пловдив и те отговориха следното: "Няма проблем да участват деца от цялата страна и да изпратят рисунките по пощата или с куриер. Адресът е гр. Пловдив, ул."Марин Дринов" 2. Също така няма ограничение за броя на рисунките. Ако децата са сред победителите, след класирането обявяваме резултата в интернет и се свързваме по телефона с участниците, затова е много важно на гърба на рисунката да оставят координати - име, телефон на родител, имейл."

Даниел Петков, 10 г.,

Публикувано на 03.07.2014

Защо коментарът ми не е публикуван?

От редакцията: Вече е публикуван.

Даниел Петков, 11 г.,

Публикувано на 18.08.2014

На кой сайт ще са обявени резултатите?

От редакцията: Ако ни ги предоставят ще ги обявим и тук, ако не – ще намерим и ще ти кажем. :-)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град