фокуси

Начало | фокуси | Напитката, променяща вкуса и цвета си

Напитката, променяща вкуса и цвета си

Аз детето | 2015-03-16

Напитката, променяща вкуса и цвета си

Фокусът, който сега горещо ще ви препоръчаме да опитате е лесен, но ефектен и ако може така да се изразим, много модерен. Измислен е от двама опитни илюзионисти, които правят най-красивите и уникални представления в Америка и той е измислен специално за вас – децата, които се увличат по магията. Историята на измислянето на този интересен фокус, е като че ли по-интересна от самия него. След едно от невероятните си представления, малко момиченце, което мечтае да стане велик фокусник, написало писмо на двамата илюзионисти. За съжаление, не можем да ви покажем точния текст на писмото, защото те не искат да го разкрият, но цялата идея била, че момиченцето ги помолило да измислят някой интересен и лесен фокус, който ще послужи на всички деца по света като нея. Двамата фокусници били толкова трогнати от това писмо, че измислили и този фокус.

За него ще ви трябват няколко съвсем прости неща:
стъклена чаша, пълна до половината с напитка като кола или фанта
непрозрачна голяма чаша
пластмасова чаша, която е много важно да се побира в непрозрачната и да е пълна с вода
едно голямо парче абсорбираща целулозна хартия


Прави се още по-лесно:
Поставете пластмасовата чаша вътре в непрозрачната до страната, където ще се изсипе течността. За да не се движи чашата, запълнете свободното пространство с целулозната попивателна хартия. Когато изсипвате напитката, излейте я върху хартията. Тъй като тя е абсорбираща, ще попие напитката изцяло. Чашата, която сте сложили трябва да е пълна с вода. Това е много важно! Когато изливате съдържанието на непрозрачната чаша в стъклената, това, което ще се изсипе е водата от чашата, тъй като хартията ще е попила напитката.
Това е фокусът отвътре, но ето какво ще види вашата публика – удивително е.

Публиката ви вижда, че изсипвате половин чаша кола или фанта в една непрозрачна чаша. След това съдържанието ѝ се излива обратно в чашата, където е била колата и чашата е останала празна. Течността, която се излива от непрозрачната чаша обаче вече е... вода. Съветваме ви за още по-голям ефект след като изсипете напитката, да кажете и няколко магически думи над чашата и тогава да продължите. Това ще придаде на фокуса по-голям ефект. И още нещо: логично е фокусът да ви послужи, за да промените напитката във вода или водата в напитка или каквато и да е друга промяна на течностите, която ви дойде на ум. Внимавайте обаче винаги количеството на течността, която изливате върху попивателната хартия да не превишава количеството, което хартията може да попие.



Коментари
3 коментара

rada desheva, 10 г.,

Публикувано на 28.03.2015

tova e most stupid things

vanq kovacheva, 9 г.,

Публикувано на 14.04.2015

pri men ne se poluchi

zane dobrev, 10 г.,

Публикувано на 08.06.2015

gotin fokys

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град