важните неща

Начало | важните неща | На Коледа стават чудеса

На Коледа стават чудеса

Есра Неждетова | 2013-12-29

Писмо до дядо Коледа:

Аз не искам голям подарък за Коледа! Доволна съм и на това, което имам! Има хора, които нямат и толкова колкото мен! Има хора, които се молят за едно парче хляб, затова моя подарък не се купува с пари! Искам само една огромна стълба, за да мога да стигна до небето при моите близки, които са починали, за да мога да ги прегърна и да видя, че са добре! Искам всички да сме живи, здрави и щастливи! Не искам никога да губя близките си, но за жалост това не е възможно! Много съм тъжна,че вече няма да мога да видя любимите си хора! Много е гадно да се сблъскаш със смъртта, затова НЕ го пожелавам на никого! Нямам нужда за ангел под елхата, имам си няколко, които ме пазят горе на небето! Някои хора могат да го помислят за смахнато и невъзможно, но на Коледа се случват чудеса!

Участва в конкурса "Моето желание към Дядо Коледа"



Коментари
11 коментара

Мартин , ,

Публикувано на 29.12.2013

Много е хубаво. Знам какво е да загубиш някой ценен за теб завинаги. Прекрасно е и наистина успя да ме докоснеш. Само от друга гледна точка можеше да заместиш удивителните на някои места с точки. Но ще ти кажа, че не трябва да мислиш толкова много върху това, което няма да се върнеш. Моята баба ми каза нещо много хубаво, когато дядо почина:"Аз уважавах този човек, когато беше жив. Сега колкото и да плача той няма да се върне."

йони , ,

Публикувано на 29.12.2013

по хубаво нещо не съм чувала за мен ти си едни от победителите

Еси , ,

Публикувано на 30.12.2013

Благодаря и на двама ви! Мартин - Еми да знам правилно е,но колкото и да искаш да не плачеш не можеш да се сдържиш! Но недей да губиш надежда,може и да ги видиш някой ден! Аз вярвам в това,вярвам,че някой ден и аз ще ги видя!!! Йони - Благодаря ти много! Много ме зарадва!! :)

Ех.. Сантиментален , ,

Публикувано на 30.12.2013

Идва време да загубиш любим човек.. Нова ще се случи, не може да се избегне. Когато този човек за теб е важен и значим няма как да не страдаш. Както е казал Мечо Пух: "Предпочитам да умра един ден преди теб, само за да не скърбя за загубата ти!". Аз не съм загубвала любим човек, но не познавам някои мои роднини, затова донякъде знам какво е. И макар да ми е тъжно за теб, Еси, и макар да споделям поне малко от бурята от чувства в детската ти душа, трябва да кажа гласно – ти си ПЛАГИАТСТВАЛА!! Половината от съобщението ти с нежните изрази бе разпространено в социалните мрежи (Фейсбук) и аз съм го чела не веднъж. "За Коледа не искам скъпи вещи. Искам само една огромна стълба, за да стигна небето и да срещна за последно моите приятели. Не искам ангел под елхата, защото вече си имам няколко на небето! .." И съобщението продължава и призовава да го сподели всеки, загубил близък. До редакцията: Моля, помолете това момиче, ако иска да напише нова творба, но да е от нея. Аз не се бъркам, Вие взимате решението, просто Ви казвам какво съм забелязал.

Еси , ,

Публикувано на 30.12.2013

Да знам има го и в фейсбук! Но виж моето много по различно! Признавам чувала съм го но не така! Аз съм го чела веднъж! И наистина докато го писах не гледах от фейсбук! В този разказ аз преразказах,добавих и махнах!! До редакцията: Счита ли се за измама? :( Защото наистина не съм гледала от фейсбук,докато го писах!

Дани Мирова, 11 г.,

Публикувано на 31.12.2013

На единадесет съм. Днес е последният ден от Старата година! Желая здраве и щастие! Ще стоя до 00:00. А за творбата - да, и аз съм го чела във Феца, ама не мисля че е редно да го откраднеш..

Еси , ,

Публикувано на 31.12.2013

Не съм го крала! Да чела съм го,но не съм го написала същото! ПРЕРАЗКАЗАХ,ДОБАВИХ И МАХНАХ!!! Пък и важното е,че съм се сетила на напиша това!! Според мен е така !!

Карина Веселинова, 13 г.,

Публикувано на 04.01.2014

Здравей, Еси! Аз съм Карина Веселинова от Варна. И аз имам акаунт във Фейсбук и съм прочитала това съобщение. Много ме разнежва. За жалост, и аз го споделих (прабаба умря, мир на праха й!). Не знам дали е крадено умишлено, както се изрази Ех.. Сантиментален. Но донякъде той е прав – половина от съобщението ти беше във Фейсбук. Твоето пожелание е много хубаво, за което съм ти благодарна, но донякъде не е много честна постъпката ти. Все пак.. Лека вечер! :)

Анна , ,

Публикувано на 05.01.2014

Уважаема редакция, при оценяването ще обърнете ли внимание на коментарите за този разказ или пък за другите разкази и стихове? Приятен ден!

От редакцията: Винаги се отделя внимание и на коментарите, но журито има главната дума. :-)

Мария Христова , 12 г.,

Публикувано на 06.01.2014

Страхотно е! Браво. Да има го и във фейсбук,но то е по различно. И да наистина важното е ,че се е сетила да го напише. Има ли някой друг,който се е сетил да напише за другите,които никога не трябва да забравяме?!

Джансу , ,

Публикувано на 06.01.2014

Този разказ е страхотен. :)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град