новини детски

Начало | новини детски | На „Детска Игриада“ 2016 спортуваха и се забавляваха рекорден брой деца и родители

На „Детска Игриада“ 2016 спортуваха и се забавляваха рекорден брой деца и родители

Аз детето | 2016-06-04

На „Детска Игриада“ 2016 спортуваха и се забавляваха рекорден брой  деца и родители

Днешният ден беше много специален за нас и за още над 550 деца и техните родители, които решиха да го споделят с „Детска Игриада“ 2016. Точно така, за втора поредна година организирахме невероятен и огромен спортен празник за малки и големи. Изключително горди сме от факта, че тази година „Детска Игриада“ постави нов рекорд и в нея се включиха толкова много деца. Дори времето беше на наша страна – хубаво, слънчево и топло. Нямаше и капка дъжд, която да попречи на нашата кауза да насърчим деца и родители да се забавляват и спортуват заедно и да дават добър пример на всички. Основен посланик на каузата е волейболната звезда Владо Николов. Показахме, че да се спортува е лесно, полезно и изключително весело и приятно. Показахме, че щом има желание, има и спорт за всеки вкус и възможности. Велокрос, лека атлетика, щафетно бягане, щафетни игри, бадминтон – бяха само част от спортовете на които всички се радвахме.

Поне за един ден всички оставихме любимите си компютри, телефони и грижите и се забавлявахме на открито в прекрасното слънчево време, което дойде днес точно като по поръчка. Най-нетърпеливите състезатели дойдоха още преди 9 часа сутринта и не спряха почти до края на спортния празник, защото желаещите бяха изключително много и идваха непрекъснато. Като на истински празник обаче награди имаше още при регистрацията: красиви ранички с малки подаръчета от Az-deteto.bg и нашите партньори.

Точно в 10 часа започнаха и състезанията. Първо беше велокросът, подкрепен от „Селект Асет мениджмънт“ ЕАД. В него деца от 5 до 12 години, разпределени в няколко възрастови категории се състезаваха с колела. Самото състезание... то наистина беше изключително оспорвано и всеки един участник беше невероятно добър. По традиция първи на старта бяха най-малките и най-нетърпеливи участници – до 5-годишна възраст, след тях от стартовата линия тръгнаха 5 и 6-годишните, веднага следвани от децата на 7 и 8 години, на 9 и 10, а последни, но не и по важност бяха и най-големите на възраст между 11 и 12 години. Междувременно регистрациите за другите състезания вървяха с пълна сила.

Не по-малко вълнуващи бяха и останалите състезания. Смесените спортове (за деца и родители) бяха най-уникалното нещо, което сме виждали досега. Родители и деца заедно се състезаваха в бадминтон, щафетно бягане и щафетни игри, които бяха най-оспорваните от всички и желанието за участие там не секна до последния възможен момент. За вълнуващите щафетни игри голяма помощ ни оказаха инашите партньори от „Граве България. Родителите показаха на своите деца, че знаят по нещичко за спорта и че все още имат млад дух и че са много добри. Дадоха им изключителен пример, точно каквато беше и целта ни. 

Леката атлетика също не беше забравена и не по-малко интересна, а и сме сигурни, че срещнахме много бъдещи известни спортисти там.

Ако сега си мислите, че това е всичко – грешите! Това не бяха и половината спортове – като на огромен спортен празник, имахме и още много забавни демонстрации, които бяха не по-малко вълнуващи. Тенисът на маса, който се проведе с любезното съдействие на „Decathlon Bulgaria“ привлече много малки и големи. Не по-малко интерес предизвика и хокеят, който беше показан от клубът по хокей към НСА. Демонстрациите на айкидо и карате киокушин бяха изключително интересни и сме сигурни, че тези два спорта намериха още много фенове, благодарим на КБИ „Айкибудо“  и "Българска карате Киокушин федерация" за участието.

Имахме и още – kangoo jumps със съдействието на "Флорина", намериха много фенове и предизвикаха доста интерес. Стрелба с лък и още много други забавления също не липсваха.

За финал оставихме и най-хубавото – забавната криеница организирана от основния партньор Мтел и часовниците MyKI. С нея основният партньор на „Детска Игриада“, припомни на деца и родители, че криеницата също е забавна и определено раздвижва и ума и тялото, а накрая имаше и вълнуваща томбола за всички участвали с много награди, осигурени от Мтел.

Разбира се като на всяко истинско състезание имаше медали, а също и награди за всички победители от „Decathlon", "Doppelherz" и "Флорина", както и специални награди за първите места в бадминтона от „International House Sofia“, ваучери за една безплатна седмица в лятното им училище. Като споменахме за наградите, време е да обявим и имената на победителите!

Във велокроса в групата на най-малките до (до 5 години) класирането е следното:

първо място: Калоян Шалаторски, второ място: Алек Гълъбов, трето място: Светла Василева.

В групата от 5 до 6 години на първо място завърши Антъни Гешев, следван от Стоян Кючуков, и на трето място е Боян Атанасов.

В групата на 7-8-годишните първи завърши Ростислав Костадинов, на второ място – Стефан Шаламанов, а на трето – Явор Костадинов.

При децата от 9 до 10 години най-бърз беше Любослав Филчев, следван от Стоян Шукалов и Кристиян Василев.

При най-големите от 11 до 12 години на първо място се класира Теодор Малчев, на второ – Георги Макавеев, а на трето – Корнелия Христова.

В леката атлетика имаме много победители, всички участници там бяха много добри. При най-малките момичета на първо място е Виктория Василева, на второ – Ирина Динчева, а на трето се класира Емилия Дакова.

При 7-8-годишните на първо място се класира Ема Иванова, след нея е Калина Георгиева, а на трето място завърши Емилия Николова.

При 9-10-годишните на първо място излезе Ирина Иванова, на второ място се класира Рая Якимова, а на трето – Мария Вайсилова.

В групата от 11 до 12 години на първо място е Стелияна Петкова, на второ място Мария Дамова, а на трето е Корнелия Христова.

При момчетата от 5 до 6 години класирането е следното: първо място – Даниел Рангелов, второ – Лазар Митов, трето – Даниел Бързанов.

При 7-8-годишните първи стана Кристиян Пенев, втори е Филип Ангелов, а трети е Даниел Стоименов.

В групата от 9 до 10 години първи е Велислав Чобанов, втори се класира Симеон Далеков иии... отново втори, само си представете колко са добри, е Божидар Първанов.

При 11-12-годишните първи е Александър Петров, втори завърши Ерик Кюнстлер, а на трето място е Виктор Хаджиев.

Победители при щафетните игри са:

В групата от 5 до 6 години на първо място е Сияна Василева, на второ е Мариян Славчев, а на трето място е Божидар Милованов.

При 7-8-годишните на първо място е Виктория Валявичарска, на второ е Виктория Тарасова, а на трето е Александър Янев.

В групата на младите състезатели от 9 до 10 години на първо място е Симона Витанова, на второ е Рая Якимова, а на трето Станислав Джамов.

При 11-12-годишните първа е Надежда Бузова, втори е Ерик Кюнстлер, а трета е Мария Дамова.

При щафетното бягане:

в групата от 5 до 6 на първо място е Мария Славчева, на второ Димитър Русев, а на трето Михаил Вушев.

При групата на децата от 7 до 8 години на първо място е Филип Пасков, втори се класира Кристиян Пенев, а трети Даниел Стоименов.

При 9-10 годишните на първо място е Божидар Първанов, на второ – Мария Вайсилова, а на трето – Александър Николов.

При най-големите на първо място е Божидара Драгоева, на второ е Рая Димитрова, а на трето Надежда Бузева.

Накрая, но не и по важност ето и класирането за бадминтона: на първо място са Живко и Патрик Димитрови, а на второ, не им достигна съвсем малко, са Ева и Милен Димитрови.

Накрая остана да благодарим на всички партньори, че ни помогнаха да организираме една незабравима „Детска Игриада“ и още повече на всички деца и родители, които споделиха съботния ден с нас. Az-deteto.bg благодари на всички, които днес се състезаваха, подкрепяха, работиха и на тези, които се забавляваха с „Детска Игриада“.

Организатор на събитието: Az-deteto.bg
Основен партньор: Мтел

Събитието се организира с подкрепата на: Лидл България, Граве България, Florina, „Селект Асет Мениджмънт“ ЕАД, FUNDAY SUMMER ADVENTURE, Doppelherz и Езиков център International House Sofia.

„Детска Игриада“ се организира в партньорство със Столична община, Decathlon, Българска Федерация Лека Атлетика, Бадминтон зала Европа, Българска Карате Киокушин Федерация,„Хокей клуб – НСА“, КБИ „Айкибудо“ и Sofia IT Events. 

Медиини партньори:
Bulgaria ON Air, Dnes.bg, Az-jenata.bg, Tialoto.bg, 24 часа, радио N-Joy.

Снимки: Az-deteto.bg

Още снимки с най-веселите моменти можете да видите тук!

Тази година успяхме да заснемем и събитието с дрон:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град